5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Medové kuličky Marlenka jsou lahodné kuličky charakteristické svou jemnou a sladce medovou chutí. Tyto kuličky jsou vyrobeny z medových plátů, které se rozdrcují a formují do malých kuliček. V některých receptech můžou být obohaceny o karamel nebo ořechové kousky, které dodávají kuličkám bohatou texturu a další vrstvu chuti.

Zapomeňte na kupované dezerty – připravte si doma neodolatelné Marlenky! Máme pro vás recept na tyto sladké pochoutky, které okouzlí vaše chuťové buňky. Jednoduché, rychlé a plné příjemné medové chuti, domácí Marlenky jsou skvělou alternativou k tradičním dezertům.

Obrázek: zenyvmeste, Kuličky marlenka

Recept na všemi milovaný dezert připravený v pohodlí domova

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 2 hodiny
Porcí 30 kuliček
Medové kuličky jsou oblíbeným dezertem nejen malých dětí

Potřebné vybavení

  • ruční mixér

Suroviny

  • 1 balení medových plátů
  • 100 gramů vlašských ořechů
  • 1/2 plechovky Salka originál (uvařeného)
  • 60 gramů změklého másla
  • 1 polévková lžíce medu

Postup 

  • Nejprve si uvaříme Salko, které vaříme v hrnci ponořené ve vodě minimálně 2 hodiny. Necháme dobře vychladnout.
  • Medové pláty najemno rozmixujeme.
  • Ořechy rozmixujeme nebo umeleme.
    Ořechy na marlenky

    Obrázek: zenyvmeste, Mixování ořechů

  • Rozmixované pláty a ořechy smícháme. Dvě kopcovité polévkové lžíce směsi si odložíme na obalování kulek.
  • K sypké směsi přidáme polovinu uvařeného a vychladlého Salka, změklé máslo a med. Vše spolu promícháme.
    Suroviny

    Obrázek: zenyvmeste, Suroviny na domácí marlenky

  • Z těchto surovin nám vznikne bochníček, který necháme v chladu 15 minut.
    Těsto

    Obrázek: zenyvmeste, Těsto na marlenky

  • Z této hmoty odebíráme kousky o velikosti vlašského ořechu a tvarujeme kuličky, které obalíme v sypké směsi, kterou jsme si odložili.
    Kuličky z těsta

    Obrázek: zenyvmeste, Kuličky z marlenkového těsta

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Salko si můžeme uvařit den předem, nebo koupit takové, které není třeba vařit. 
Namísto medových plátů můžeme zvolit i perníčky ve stejném množství. 
Cena: do 120 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kuličky, med


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest