Medové kuličky Marlenka jsou lahodné kuličky charakteristické svou jemnou a sladce medovou chutí. Tyto kuličky jsou vyrobeny z medových plátů, které se rozdrcují a formují do malých kuliček. V některých receptech můžou být obohaceny o karamel nebo ořechové kousky, které dodávají kuličkám bohatou texturu a další vrstvu chuti.
Zapomeňte na kupované dezerty – připravte si doma neodolatelné Marlenky! Máme pro vás recept na tyto sladké pochoutky, které okouzlí vaše chuťové buňky. Jednoduché, rychlé a plné příjemné medové chuti, domácí Marlenky jsou skvělou alternativou k tradičním dezertům.
Recept na všemi milovaný dezert připravený v pohodlí domova
Potřebné vybavení
- ruční mixér
Suroviny
- 1 balení medových plátů
- 100 gramů vlašských ořechů
- 1/2 plechovky Salka originál (uvařeného)
- 60 gramů změklého másla
- 1 polévková lžíce medu
Postup
- Nejprve si uvaříme Salko, které vaříme v hrnci ponořené ve vodě minimálně 2 hodiny. Necháme dobře vychladnout.
- Medové pláty najemno rozmixujeme.
- Ořechy rozmixujeme nebo umeleme.
Obrázek: zenyvmeste, Mixování ořechů
- Rozmixované pláty a ořechy smícháme. Dvě kopcovité polévkové lžíce směsi si odložíme na obalování kulek.
- K sypké směsi přidáme polovinu uvařeného a vychladlého Salka, změklé máslo a med. Vše spolu promícháme.
Obrázek: zenyvmeste, Suroviny na domácí marlenky
- Z těchto surovin nám vznikne bochníček, který necháme v chladu 15 minut.
Obrázek: zenyvmeste, Těsto na marlenky
- Z této hmoty odebíráme kousky o velikosti vlašského ořechu a tvarujeme kuličky, které obalíme v sypké směsi, kterou jsme si odložili.
Obrázek: zenyvmeste, Kuličky z marlenkového těsta