5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Připravte si velmi aromatická a možná i mírně exotická žebra v troubě. Jejich chuť je nadmíru okouzlující již během prvního sousta. Slyšeli jste někdy frázi “nejlepší zeleninou je maso”? O pečených vepřových žebrech nemluvě. Kdo by odolal šťavnatému a křehkému vepřovému steaku? Marinovanému dlouhé hodiny. Nebo předvařená, grilovaná, dušená, vepřová žebírka – ty jsou sami o sobě definicí aromatického a chutného steaku. Recept na vepřová žebírka v troubě se připravuje rychle, z dostupných surovin a je velmi jednoduchý! Takže se pustíme do práce…

Pečená vepřová můžeme připravit nejen na grilu, ale také v troubě. S tímto receptem si upečeme žebra na medu a hořčici. Pro co nejlepší aroma přidáme tymián a trochu nezvykle šalvěj, díky které získáme opravdu jedinečnou chuť a vůni. Samozřejmě nesmíme zapomenout pro zjemnění trochu rajčatového protlaku a olivový olej. Nepochybně největší výhodu během přípravy receptu získáme v efektivním využití času, který můžeme věnovat rodině místo stání u sporáku. Žebra během chvíle připravíme a poté už se pečou samy.

Zdroj obrázku: reteta-video, Recept na vepřová žebra na medu a hořčici.

Recept na vepřová žebra z trouby

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 1 hodina 15 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 2 hodiny
Porcí 4 porce
Pečeme vepřová žebra na medu a hořčici, délka pečení 45 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Zapékací mísa

Suroviny

  • 1,5 kg Vepřových žeber
  • 3 stroužky Česneku
  • 4 lžíce Olivového oleje
  • 2 lžíce Hořčice
  • 2 lžíce Rajčatového protlaku
  • 2 lžíce Medu
  • 10 snítek Tymiánu
  • 6 listů Šalvěje
  • 1 lžička Mleté červené papriky
  • 5 lžic Vody
  • Sůl a pepř

Postup 

  • Tymián a šalvěj si nadrobno nasekáme.
    Tymián a šalvěj si nadrobno nasekáme.

    Zdroj obrázku: reteta-video, Tymián a šalvěj si nadrobno nasekáme.

  • Rozdrtíme si stroužky česneku.
  • Do mísy si dáme česnek, tymián, šalvěj, med, mletou papriku, hořčici, rajčatový protlak a olivový olej.
  • Přidáme sůl a pepř.
  • Promícháním vytvoříme pastu, do které naložíme žebra.
  • Misku se žebry zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do lednice.
    Misku se žebry zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do lednice.

    Zdroj obrázku: reteta-video, Misku se žebry zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do lednice.

  • Mezitím si dáme rozehřát troubu.
  • Vychlazená žebra dáme do zapékací mísy a ty polijeme 5 lžicemi vody.
  • Žebra ještě navíc polejeme zbytkem marinády.
    Žebra ještě navíc polejeme zbytkem marinády.

    Zdroj obrázku: reteta-video, Žebra ještě navíc polejeme zbytkem marinády.

  • Dáme péct na 45 minut, během pečení několikrát žebra potřeme marinádou.
  • Podáváme teplé s vaší oblíbenou přílohou.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Pečení, Večeře
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: pečená žebra, vepřová žebra, vepřové maso, žebírka, žebra


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest