Tento nepečený dezert je nejen efektní na pohled, ale i jednoduchý na přípravu – a co je nejlepší, chutná snad všem bez rozdílu věku. Mám ho moc ráda, protože se vždycky povede a na stole vypadá slavnostně, i když ho připravíte během chvilky. Inspirací mu byly částečně francouzské vrstvené dezerty, ale ta naše česká verze je přece jen jednodušší, levnější a rychlejší – přesně taková, jakou mám ráda pro běžné rodinné vaření.

Používám do něj Be-Be sušenky od značky Opavia, které jsou na trhu už od 60. let. Původně vznikly jako snídaňové sacharidové sušenky, ale do nepečených moučníků se hodí naprosto skvěle – krásně sají vlhkost, změknou, ale nerozpadají se. Díky tomu se vrstvy dezertu hezky propojí a výsledek je jemný, vláčný a s typickou domácí chutí, kterou mají rádi i ti, co si jinak na sladké moc nepotrpí.

Recept na Nepečené Be-Be řezy s vanilkovým krémem

Ingredience potřebné k přípravě nepečených řezů z Be-Be sušenek a pudinku

  • 2 balení Be-Be sušenek (tmavé i světlé)
  • 2 vanilkové pudinky v prášku
  • 700 ml mléka
  • 200 g másla
  • 3 lžíce cukru
  • šlehačka na ozdobu
  • strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy nepečených řezů z Be Be sušenek

1. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout (kvůli možnému škraloupu přikryjeme folií).

2. Do vlažného pudinku zašleháme změklé máslo a vyšleháme hladký krém.

3. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií nebo lehce vymažeme tukem.

4. Na výšku nebo na plocho začneme vrstvit sušenky střídavě světlé a tmavé, můžeme použít i pouze folii.

5. Každou vrstvu potřeme krémem pomocí stěrky.

6. Pokračujeme ve vrstvení až do spotřebování sušenek, poslední vrstvu zakončíme krémem.

7. Hotový dezert necháme aspoň 4 hodiny v lednici, aby sušenky změkly a chutě se propojily.

8. Před podáváním zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou, případně ovocem nebo oříšky.

 Před podáváním zdobíme šlehačkou a čokoládou, ovocem nebo oříšky.
Foto: Cooky.cz, Před podáváním zdobíme šlehačkou a čokoládou, ovocem nebo oříšky.

Tipy

  • Chceme li, aby sušenky změkly rychleji, namáčíme je krátce do mléka s rumem před použitím.
  • Krém můžete dochutit trochou rumu nebo kokosovým likérem.
  • Část másla můžete v krému nahradit sýrem Mascarpone.
Obrázek k receptu na BeBe střechu

Bebe střecha: Nepečený dezert s tvarohem a banánem

Obrázek receptu na Pečené Be Be řezy s krémem a čokoládou - návrat do dětství ve slavnostním kabátě

Pečené be-be řezy s krémem a čokoládou: Sladká klasika s dokonalou kombinací chutí. Tentokrát pečená varianta

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest