Tento nepečený dezert je nejen efektní na pohled, ale i jednoduchý na přípravu – a co je nejlepší, chutná snad všem bez rozdílu věku. Mám ho moc ráda, protože se vždycky povede a na stole vypadá slavnostně, i když ho připravíte během chvilky. Inspirací mu byly částečně francouzské vrstvené dezerty, ale ta naše česká verze je přece jen jednodušší, levnější a rychlejší – přesně taková, jakou mám ráda pro běžné rodinné vaření.
Používám do něj Be-Be sušenky od značky Opavia, které jsou na trhu už od 60. let. Původně vznikly jako snídaňové sacharidové sušenky, ale do nepečených moučníků se hodí naprosto skvěle – krásně sají vlhkost, změknou, ale nerozpadají se. Díky tomu se vrstvy dezertu hezky propojí a výsledek je jemný, vláčný a s typickou domácí chutí, kterou mají rádi i ti, co si jinak na sladké moc nepotrpí.
Recept na Nepečené Be-Be řezy s vanilkovým krémem
Ingredience potřebné k přípravě nepečených řezů z Be-Be sušenek a pudinku
- 2 balení Be-Be sušenek (tmavé i světlé)
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- 700 ml mléka
- 200 g másla
- 3 lžíce cukru
- šlehačka na ozdobu
- strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy nepečených řezů z Be Be sušenek
1. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout (kvůli možnému škraloupu přikryjeme folií).
2. Do vlažného pudinku zašleháme změklé máslo a vyšleháme hladký krém.
3. Formu na srnčí hřbet vyložíme folií nebo lehce vymažeme tukem.
4. Na výšku nebo na plocho začneme vrstvit sušenky střídavě světlé a tmavé, můžeme použít i pouze folii.
5. Každou vrstvu potřeme krémem pomocí stěrky.
6. Pokračujeme ve vrstvení až do spotřebování sušenek, poslední vrstvu zakončíme krémem.
7. Hotový dezert necháme aspoň 4 hodiny v lednici, aby sušenky změkly a chutě se propojily.
8. Před podáváním zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou, případně ovocem nebo oříšky.
Tipy
- Chceme li, aby sušenky změkly rychleji, namáčíme je krátce do mléka s rumem před použitím.
- Krém můžete dochutit trochou rumu nebo kokosovým likérem.
- Část másla můžete v krému nahradit sýrem Mascarpone.

Bebe střecha: Nepečený dezert s tvarohem a banánem

Pečené be-be řezy s krémem a čokoládou: Sladká klasika s dokonalou kombinací chutí. Tentokrát pečená varianta
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková