Podle toho, jak je naservírujeme a čím nazdobíme, připomínají tyto řezy trochu školní jídelnu, trochu babiččinu kuchyň a trochu moderní dortík z kavárny. Jejich kouzlo je v jednoduchosti a kombinaci barev a vrstev, které tvoří piškotové těsto, hebký pudinkový krém, vrstva bebe sušenek, která krásně navlhne krémem a navrchu klasická čokoládová poleva.
Be-Be řezy se pečou den předem, aby druhý den byly ještě lepší, chladí se přes noc, aby se vrstvy krásně propojily, sušenky změkly a čokoláda se dala bezvadně krájet. A když se přinesou na stůl, vždycky zmizí mezí prvními.
Recept na pečené Be-Be řezy s krémem a čokoládou
Ingredience potřebné na přípravu dezertu připomínajícího návrat do dětství ve slavnostním kabátě
Těsto
- 4 vejcce
- 200 g cukr moučky
- 200 g hladké mouky
- 3 lžíce teplé vody
Náplň
- 1 1/2 l mléka
- 4 balíčky pudinku v prášku (vanilkový)
- 100 g másla
- cukr dle chuti
- Be Be sušenky ( 1 balení – světlé nebo tmavé)
Poleva
- 100 g čokolády na vaření
- 2 lžíce másla nebo smetany
Postup přípravy be-be řezů
1. Šlehačem ušleháme vejce s cukrem a vodou do pěny, pak přidáme mouku a zamícháme.
2. Těsto vylijeme na plech 30×20 cm vystlaný pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Vychladíme a odstraníme papír.
3. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a řádně vychladíme. Vychlazený vyšleháme s máslem do hladkého krému.
4. Krém rovnoměrně rozetřeme na vychlazený korpus a poklademe Be Be sušenkami.
5. Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni a rozetřeme na sušenky. Dáme chladit do lednice, nejlépe do druhého dne.
Tipy na závěr
Mezi těsto a krém můžeme přidat i kompotované višně nebo broskve.
Chceme li mramorový efekt, můžeme střídat světlé a tmavé Be Be sušenky.
Navrch můžeme nastrouhat trochu bílé čokolády nebo posypat kokosem.

Pudinková BeBe retro buchta – snadný recept plný sladké nostalgie

Tosca řezy: vynikající dezert s makovým těstem, krémem a čokoládou
Foto a recept Ilona Mikulecká, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI