5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pečené tofu patří mezi velmi dobré a rychlé pokrmy, navíc je to velmi oblíbený způsob zpracování. Nakrájené pevné kostky jsou ideální pro přídání ke smažení, do salátů nebo bowlu.

Tofu scedíme a prolisujeme – případně jinak zbavíme vody. Jak jsme již zmínili v našem článku o tofu, pro odstranění vody je vhodné používat lis. (zvládneme ovšem i za použití kuchyňských utěrek a zatížením např. litinovou pánví apod. po dobu 20 minut). Když ovšem čas nemáte, tofu zbavte vody v papírových kuchyňských utěrkách nad dřezem. Nedosáhnete ovšem takové tuhosti.

Pak už jen stačí tofu nakrájet, promíchat s olivovým olejem, tamari sojovou omáčkou a pálivou chilli omáčkou. Můžete přidat kukuřičný škorb pro větší křupavost. Pečeme na 210 °C dokud kostičky nezezlátnou a na okrajích lehce zhnědnou.

Zdroj obrázku: cooky.cz, Pečené křupavé tofu

Recept na křupavé pečené tofu

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4 osoby

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Plech na pečení
  • Lis na tofu

Suroviny

  • 400 g tuhého tofu (osušeného a nakrájeného na kostky)
  • 1/2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce tamari omáčky (sójová omáčka)
  • 1/2 lžičky sriracha (případně jiné chilli omáčky dle vaší preference)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup 

  • Předehřejte troubu na 210 stupňů
  • Vyložte plech pečícím papírem
  • Smíchejte tofu nakrájené na kostky s olivovým olejem, tamari, sriracha a kukuřičným škrobem a promíchejte.
  • Tofu rozprostřete na plech a pečte do zezlátnutí, resp. zhnědnutí okrajů. Pečeme cca 25 minut, ale je třeba kontrolovat.
  • Dobrou chuť.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 50 Kč
Chod: Příloha
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: chilli, tofu


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest