Pařížský krém je pravděpodobně nejlepším krémem všech pečení. Ale co jej naplnit do ořechových trubiček namočených do čokoládové polevy? Vzniknou nám vzhledově efektní a chutné ořechové trubičky, které udělají na svátečním stole velkou parádu. Navíc jsou lahodné a lákavé na pohled. Letošní Vánoce bez trubiček by nebylo to pravé ořechové, tak proč si je nezařadit do svého seznamu cukroví? Třeba se stanou oblíbené.

Recept na Ořechové trubičky s karamelovým pařížským krémem

Ingredience na přípravu

Těsto

  • 2OO g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 70 g vlašských ořechů
  • 2 PL rumu
  • 2 PL mléka
  • 1 vejce
  • 60 g změklého másla

Náplň – krém

  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g mléčné čokolády
  • 20 g krupicovného cukru
  • 150 g změklého másla
  • čokoládová poleva na zdobení

Postup přípravy

1. V misce smícháme všechny suché ingredience na těsto mouku, cukr, ořechy, přidáme rum, mléko, vejce a máslo. Rukama vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočívat.

2. Zatím si připravíme krém, smetanu s cukrem a čokoládou zahřejeme na 70 stupňů a necháme zcela vychladit. Máslo vyšleháme a přidáme vychlazenou čokoládově-smetanovou směs. Vyšleháme na hladký krém.

3. Těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a rozkrájíme na obdélníčky, které navíjíme na kovové trubičky do tvaru jednoduchých trubiček. Ukládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů cca 20 minut.

Z těsta nakrájíme obdélníčky.
Z těsta nakrájíme obdéníčky.
Navineme na kovové formičky.
Navineme na kovové formičky.

4. Po upečení trubičky opatrně stáhneme s formiček a necháme vychladnout.

Upečeme a stáhneme z trubiček.
Upečeme a stáhneme z trubiček.

5. Rozpustíme si čokoládovou polevu a oba konce prázdných trubiček namočíme v polevě.

obakonce namočíme v polevě.
Oba konce namočíme v polevě.

6. Po ztuhnutí čokolády plníme připraveným krémem za pomoci cukrářského sáčku. Odložíme do chladu.

Plníme krémem za pomoci cukrářského sáčku.
Plníme krémem za pomoci cukrářského sáčku.

Doporučení

Nejlépe chutnají 1-2 dny, kdy se chutě dokonale propojí a trubičky získají tu pravou měkkost.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Write A Comment

Připnout na Pinterest