Pařížský krém je pravděpodobně nejlepším krémem všech pečení. Ale co jej naplnit do ořechových trubiček namočených do čokoládové polevy? Vzniknou nám vzhledově efektní a chutné ořechové trubičky, které udělají na svátečním stole velkou parádu. Navíc jsou lahodné a lákavé na pohled. Letošní Vánoce bez trubiček by nebylo to pravé ořechové, tak proč si je nezařadit do svého seznamu cukroví? Třeba se stanou oblíbené.
Recept na Ořechové trubičky s karamelovým pařížským krémem
Ingredience na přípravu
Těsto
- 2OO g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- 70 g vlašských ořechů
- 2 PL rumu
- 2 PL mléka
- 1 vejce
- 60 g změklého másla
Náplň – krém
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 g mléčné čokolády
- 20 g krupicovného cukru
- 150 g změklého másla
- čokoládová poleva na zdobení
Postup přípravy
1. V misce smícháme všechny suché ingredience na těsto mouku, cukr, ořechy, přidáme rum, mléko, vejce a máslo. Rukama vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočívat.
2. Zatím si připravíme krém, smetanu s cukrem a čokoládou zahřejeme na 70 stupňů a necháme zcela vychladit. Máslo vyšleháme a přidáme vychlazenou čokoládově-smetanovou směs. Vyšleháme na hladký krém.
3. Těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a rozkrájíme na obdélníčky, které navíjíme na kovové trubičky do tvaru jednoduchých trubiček. Ukládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů cca 20 minut.
4. Po upečení trubičky opatrně stáhneme s formiček a necháme vychladnout.
5. Rozpustíme si čokoládovou polevu a oba konce prázdných trubiček namočíme v polevě.
6. Po ztuhnutí čokolády plníme připraveným krémem za pomoci cukrářského sáčku. Odložíme do chladu.
Doporučení
Nejlépe chutnají 1-2 dny, kdy se chutě dokonale propojí a trubičky získají tu pravou měkkost.