Ovocné tiramisu je skvělý a lehký dezert, ve kterém kombinujeme tradiční italský recept s různým ovocem. V mém případě jsem použila bobulovité ovocem, ale stejně tak můžete vzít co dům dá. Dezert je ideální pro mlsaly, kteří hledají něco lehkého a chutného. Prohlídněte si se mnou postup, jak si tento dobrý dezert připravit.
Pokud se vám stane, jako mně, že zapomenete připravit svému milovanému dítěti dort k jeho narozeninám, tak tento dezert vás zachrání. Je to velmi snadné a rychlé. No a další velký benefit tohoto dezertu je, že je velice chutný. Postup výroby je snadný, jen si povaříme ovoce s vodou a cukrem. Následně vodu z ovoce použijeme na namáčení sušenek. Krém si vyrobíme ze šlehačky s mascarpone a vanilky. Všechny tyto komponenty spojíme dohromady a ovocné tiramisu je na světě.
Recept na ovocné tiramisu, které vytrhne trn z paty při nutnosti rychlého dezertu
Potřebné suroviny:
- 500 g mascarpone
- 300 ml šlehačky na šlehání
- 600 g ovoce (čerstvé nebo mražené – mám směs bobulovitého ovoce)
- 400 g cukrářských piškotů
- 100 g cukr krupice
- 1 lžička vanilkové esence
- 80g moučkového cuku + moučkový cukr na pocukrování
- 100 ml vody
Postup přípravy:
1. Do hrnce dáme vodu s cukrem (krupice) a ovocem. Já tentokrát použila mražené ovoce. Vše společně chvíli povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Poté teplo pod ovocem vypneme a chvíli necháme louhovat cca 10 minut.
2. Následně scedíme ovoce a šťávu z ovoce si uchováme na namáčení piškotů.
3. Nyní si připravíme krém. Nejprve vyšleháme smetanu s cukrem a vanilkou. Když máme vyšlehanou pevnou šlehačku přidáme mascarpone a vše zapracujeme krásně dohromady, dokud nemáme hladký krém.
4. Jdeme kompletovat tiramisu:
– dno připravené formy, o rozměru 20×30 cm, si pokryjeme tenkou vrstvou hotovým krémem
– piškoty si z obou stran namočíme ve šťávě z ovoce a pokládáme je na krém ve formě
– na piškoty následně dáme polovinu krému a povařené ovoce, nyní vše pocukrujeme moučkovým cukrem (pokud použijete jiné ovoce, tak není nutné cukrovat, bobule jsou přeci jen kyselejší)
– na ovoce dáme zase namočené piškoty a celý postup opakujeme. Končíme ovocem, které pocukrujeme.
Harlekýn s přípravou na plechu – okouzlující dezert v podobě řezů s čokoládovým krémem a pařížskou šlehačkou
5. Takto připravené tiramisu dáme na pár hodin odležet do lednice minimálně na 3 hodiny. Hotovo a můžeme podávat.
Dobrou chuť.
Nejrychlejší dezert – ovocné tiramisu s video receptem
Zdroj: autorský text cooky.cz, částečně upraveno AI