Caesar salát je ikonickým pokrmem, který si získal srdce gurmánů po celém světě díky své jedinečné kombinaci křupavých římských salátů, bohatého caesar dresinku a lahodných krutónů. Tento salát, pojmenovaný po svém tvůrci Caesar Cardinim, je ideálním spojením jednoduchosti a sofistikovanosti. Klíčem k jeho nezaměnitelné chuti je právě caesar dresink, který se skládá z kvalitních ingrediencí jako jsou ančovičky, česnek, parmazán, dijonská hořčice a citronová šťáva. Díky těmto surovinám v receptu získává salát svou charakteristickou krémovou texturu a výraznou chuť. V tomto článku si podrobně představíme, jak připravit tento klasický salát a dresink tak, aby byl vždy dokonale vyvážený a chutný.

Recept na Klasický Caesar salát s křupavými domácími krutony a lehkým caesar dresinkem

Recept na Pravý Caesar salát s křupavými domácími krutony a lehkým caesar dresinkem
Zdroj: natashaskitchen, Pravý caesar salát s dresinkem

Když chcete zapůsobit na hosty dokonale připraveným Caesarem

Příprava jednotlivých částí salátu

Neobejdete se bez 1 velké nebo 2 menších hlávek římského salátu, parmazánu, baget na krutony. Krutony lze připravit i několik dní předem.

Jak Vyrobit Krutony:

Křupavé domácí česnekové krutony dodají vašemu salátu luxusní vzhled a chuť. Sýr nanesený na každý malý kruton Vás donutí uzobávat tyto krutonky i samostatně.

1. Bagetu rozkrojte podélně napůl a nakrájejte na 1/4 silné kousky a položte na plech.

Recept na Pravý Caesar salát s křupavými domácími krutony a lehkým caesar dresinkem
Zdroj: natashaskitchen, Pravý caesar salát s dresinkem

2. Smíchejte 3 lžíce extra panenského olivového oleje s mletým česnekem. Promíchejte kousky chleba s česnekovým olejem a 2 lžícemi parmazánu.

3. Rovnoměrně rozetřete a upečte do požadované křupavosti při 180°C (10-12 minut) nebo dokud nejsou světle zlaté a křupavé.

Jak Vyrobit Caesar Dresink:

Dresink na Caesar salát je lehký a plný čerstvé chuti, nepotřebujete příliš soli.

1. Smíchejte mletý česnek, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a červený vinný ocet.

2. Za stálého šlehání pomalu přidávejte extra panenský olivový olej, dokud zálivka nezíská hladkou, krémovou konzistenci.

Recept na Pravý Caesar salát s křupavými domácími krutony a lehkým caesar dresinkem
Zdroj: natashaskitchen, Pravý caesar salát s dresinkem

3. Dochuťte 1/2 lžičkou soli a troškou černého pepře nebo podle chuti.

4. Přidejte ančovičky (nemusíte, pokud je nemáte rádi, ale do originálního receptu patří)

Jak Vyrobit Caesar Salát:

1. Římský salát opláchněte, osušte a nakrájejte nebo natrhejte na kousky velikosti sousta.

2. Vložte do velké servírovací mísy a bohatě posypte strouhaným parmazánem a vychladlými krutony.

3. Pokapejte Caesar dresinkem a jemně promíchejte, dokud nebude salát rovnoměrně obalený.

Soupis všech ingrediencí

Ingredience na krutony:

  • 1/2 francouzské bagety, nakrájené podélně a na tenké plátky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička mletého česneku (2 malé stroužky)
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu

Ingredience na Salátový Dresink Caesar

  • 2 malé stroužky česneku, nasekané (1 lžička)
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 1/2 lžičky červeného vinného octa
  • 1/3 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky mořské soli nebo podle chuti
  • černý pepř
  • ančovičky

Na Salát Caesar:

  • 1 velký římský salát (nebo 2 malé římské hlavy)
  • 1/3 šálku parmazánu

Podrobný Postup přípravy

1. Krutony: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Bagetu rozřízněte podélně napůl a poté diagonálně na nudličky nebo čtverečky. Rozložte na plech. V malé misce smíchejte 3 lžíce extra panenského olivového oleje a 1 lžičku jemně nasekaného česneku. Krutony pokapejte česnekovým olejem a navrch posypte 2 lžícemi strouhaného parmazánu. Rovnoměrně pokryjte. Rozprostřete v jedné vrstvě na plech a pečte, dokud nebudou světle zlaté a křupavé (10-12 minut).

2. Dresink: V malé misce prošlehejte česnek, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a červený vinný ocet. Za stálého šlehání pomalu přidávejte extra panenský olivový olej. Dochuťte 1/2 lžičky soli a špetkou černého pepře nebo podle chuti a nezapomeňte přidat ančovičky.

3. Salát: Římský salát opláchněte, osušte a nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Vložte do velké mísy a bohatě posypte strouhaným parmazánem a vychladlými krutony. Pokapejte Caesar dresinkem a jemně promíchejte, dokud nebude salát rovnoměrně obalený.

Užijte si svůj domácí Caesar salát, který zaručeně zapůsobí na vaše hosty svou autentickou chutí a dokonalým provedením!

Pravý Caesar salát je jen jeden

  • Originální Caesar dresink: Pravý Caesar dresink obsahuje ančovičky, česnek, dijonskou hořčici, olivový olej, čerstvou citronovou šťávu, vaječný žloutek a parmazán. Mnoho lidí nahrazuje ančovičky sardelovou pastou nebo dokonce úplně vynechává, což výrazně mění chuť dresinku.
  • Římský salát: Do autentického Caesar salátu se používá pouze římský salát, který je křupavý a má jemně nahořklou chuť. Někteří lidé používají ledový salát nebo jiné druhy salátů, což ovlivňuje chuť celého salátu.
  • Čerstvé krutony: Pravý Caesar salát je obohacen o čerstvé, domácí krutony připravené z kvalitního bílého chleba, opečeného na olivovém oleji a dochuceného česnekem. Hotové krutony koupené v obchodě často postrádají potřebnou čerstvost a chuť.
  • Parmazán: Pravý Caesar salát používá čerstvě nastrouhaný parmazán, který dodává výraznou sýrovou chuť.

Recept na krémový Caesar dresink

Krémový domácí Caesar dresink
Prohlédnout recept
Domácí Caesar dresink
Zdroj: natashaskitchen, Krémový Domácí Caesar dresink


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest