Připravte si sušenkovou roládu v “salámové” textuře bez potřeby pečení. Tento jednoduchý nepečený recept spojuje sladkost a texturu klasického dezertu, je ideálního na oslavy všeho druhu nebo jako originální pochoutka k čaji. Během chvíle v kuchyni získáte dva bohaté a chutné salámy, které okouzlí každého strávníka.
Tento dezert může být opravdovou lahůdkou pro různé příležitosti, od rodinných oslav po slavnostní stoly. Díky kombinaci mléka, kakaa, másla a sušenek vznikne lahodná a sytná pochoutka, která určitě potěší všechny přítomné. Použití oplatek jako základu pro salám je skvělý nápad, jak zajistit, že dezert bude mít správnou formu a texturu.
Recept na Nepečenou roládu se salámovou strukturou. Ze sušenek a kakaa
Potřebné vybavení
- Potravinářská fólie
- Hrnec
Suroviny
- 450 mililitrů mléka
- 1 kilogram sušenek (400 gramů nalámaných na kousky a 600 gramů mletých sušenek)
- 50 gramů cukru krystalu
- špetka soli
- 2 lžíce kakaa
- 200 gramů másla
- 4 velké plátky oplatek
Postup
- V hrnci si nejprve rozpustíme mléko, cukr a špetku soli.
- Jakmile nám směs začne vařit, přidáme kakao a máslo.
- Vše za stálého míchání spojíme do jednotné hmoty.
- Přidáme připravené sušenky.
- Na stole si připravíme potravinářkou fólii, na kterou položíme 2 pláty oplatek. To uděláme ještě jednou.
- Hotovou směs rozdělíme na dvě poloviny a rozprostřeme na obě připravené plochy.
- Počkáme 15 minut, než oplatkové pláty změknou.
- Plátky za pomoci potravinářské fólie srolujeme.
- Oba salámy necháme několik hodin v lednici vychladnout.
Poznámky
- Můžete experimentovat s přidáním ořechů, kousků čokolády nebo sušeného ovoce pro další rozmanitost chutí.