5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Hledáte chutný salát v podzimním období? Vyzkoušejte tento salát, který kombinuje karamelizovanou růžičkovou kapustu s mixem salátů, jako je špenát, rukola, polníček, jakýkoliv druh čekanky či ledový salát. K tomu přidáme zajímavý doplněk v podobě brusinek, pražených piniových oříšků a citronovo medový dresink, který si určitě zamilujete. Pokud potřebujete, vynechejte fetu a budete mít veganskou variantu.

Tento salát z růžičkové kapusty začíná velmi jednoduchým krokem a to je upečením růžičkové kapusty. Abychom přidali trochu větší zpestření, přihodíme opražené ořechy buď piniové, mandle nebo vlašské ořechy a čerstvé nebo sušené brusinky. Citronový medový dresink je výborná zálivka s nádechem pikantní dijonské hořčice.

Cooky.cz: Hotový salát s pečenou růžičkovou kapustou.

Recept na Salát s pečenou růžičkovou kapustou, brusinkami a ořechy

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 18 minut
Celkový čas 48 minut

Potřebné vybavení

  • Plech
  • Trouba
  • prkýnko
  • Nůž
  • Síto
  • Pánev
  • sporák

Suroviny

  • 150 g mixu salátů (dle vašich preferencí – já mám ve směsi i červenou řepu)
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 60 g piniových ořechů (můžeme nahradit mandlemi, vlašskými ořechy)
  • 1 hrst brusinek (čerstvé nebo sušené)
  • olivový olej
  • sůl a pepř (na dochucení )

Citronovo-medový dresink:

  • 50 ml olivový olej
  • 1/2 citronu (citronová šťáva)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř (na dochucení)

Postup 

  • Nejprve si rozehřejeme troubu na 190 stupňů.
    Suroviny na dresink

    Cooky.cz: Suroviny na dresink

  • Růžičkovou kapustu si umyjeme a rozkrájíme na poloviny či čtvrtky, podle velikostí kapustiček.
  • Takto připravenou kapustu dáme na pečící papír, kapustu osolíme a opepříme a zalijeme olivovým olejem. Vše důkladně promícháme, aby kapustičky byly pěkně pokryté olejem. Pokud máte čerstvé brusinky, tak je přidejte na plech ke kapustě.
    Vše dáme péct na 15-20 minut.
  • Mezitím co se peče kapusta, připravíme si ostatní suroviny. Orestujeme si na sucho ořechy. Propláchneme si salát a necháme ho řádně okapat. Rozdrobíme si fetu sýr, kdo nemá rád fetu může nahradit kozím sýrem nebo úplně sýr vynechejte.
  • Dresink: příprava je snadná, všechny suroviny: med, olej, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, pepř a sůl smícháme v jedné mističce.
  • Když jsou kapustičky hotové, dozlatova opečené, tak vše zkompletujeme.
    Suroviny na salát

    Cooky.cz: Připravené suroviny na zkompletování salátu.

  • Ve větší míse smícháme, saláty, růžičkovou kapustu, dresink, ořechy, sýr a brusinky.
    Hotovo, dobrou chuť.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Salát
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: brusinky, citronovo-medový dresink, dresink, Feta sýr, piniové ořechy, podzimní salát, řůžičková kapusta


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest