Připravit si pyré, které bude nejen jemné a krémové, ale také sladké a voňavé po jablkách, to se zdá jako nemožný úkol. Opak je ale pravdou, pokud zkombinujeme ty správné ingredience, vznikne nám téměř dokonalá jablečná omáčka.
Krémová omáčka, která v sobě kombinuje svěží chuť jablek a sladkou chuť kondenzovaného mléka, se dokonale hodí na dorty nebo jiné zákusky. Překvapí nás nejen svojí svěží chutí, ale také se s ní velmi dobře pracuje. Využijeme ji i jako omáčku k palačinkám nebo čerstvým croissantům.
Recept na sladkou jablečnou omáčku z kondenzovaného mléka
Potřebné vybavení
- Hrnec
- ponorný mixér
Suroviny
- 3 kilogramy oloupaných jablek
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 100 mililitrů vody
Postup
- Jablka si nejprve omyjeme, očistíme, zbavíme jadřinců a oloupeme.
- Připravená jablíčka nakrájíme na malé kostky.
- Jablka umístíme do hrnce, který dáme na sporák.
- Přilijeme 100 mililitrů vody a přivedeme k varu.
- Jablka vaříme dokud nejsou měkká. Je zapotřebí je průběžně míchat.
- Jakmile jsou jablka měkká, za pomoci mixéru z nich uděláme hladké pyré.
- Do hrnce přidáme kondenzované mléko.
- Za pomoci mixéru obě ingredience propojíme.
- Vzniklou směs vaříme po dobu 10 minut.
- Hotovou omáčku nalijeme do sterilizovaných sklenic a můžeme si ji uložit k pozdějšímu použití.
Poznámky
- Pokud se nám jablka zdají příliš kyselá, můžeme k nim během vaření přidat lžičku cukru.
- Pro intenzivnější chuť můžeme jablka okořenit – ideální volbou je muškátový oříšek, skořice nebo zázvor.