5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Připravit si pyré, které bude nejen jemné a krémové, ale také sladké a voňavé po jablkách, to se zdá jako nemožný úkol. Opak je ale pravdou, pokud zkombinujeme ty správné ingredience, vznikne nám téměř dokonalá jablečná omáčka.

Krémová omáčka, která v sobě kombinuje svěží chuť jablek a sladkou chuť kondenzovaného mléka, se dokonale hodí na dorty nebo jiné zákusky. Překvapí nás nejen svojí svěží chutí, ale také se s ní velmi dobře pracuje. Využijeme ji i jako omáčku k palačinkám nebo čerstvým croissantům.

Zdroj obrázku: pexels.com, Hlavní ingredience potřebná na sladkou jablečnou omáčku

Recept na sladkou jablečnou omáčku z kondenzovaného mléka

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 5 sklenic
Lahodná a zároveň svěží omáčka připravené ze sladkých jablek a kondenzovaného mléka, vhodná především na dorty a zákusky

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • ponorný mixér

Suroviny

  • 3 kilogramy oloupaných jablek
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 100 mililitrů vody

Postup 

  • Jablka si nejprve omyjeme, očistíme, zbavíme jadřinců a oloupeme.
  • Připravená jablíčka nakrájíme na malé kostky.
  • Jablka umístíme do hrnce, který dáme na sporák.
  • Přilijeme 100 mililitrů vody a přivedeme k varu.
  • Jablka vaříme dokud nejsou měkká. Je zapotřebí je průběžně míchat.
  • Jakmile jsou jablka měkká, za pomoci mixéru z nich uděláme hladké pyré.
  • Do hrnce přidáme kondenzované mléko.
  • Za pomoci mixéru obě ingredience propojíme.
  • Vzniklou směs vaříme po dobu 10 minut.
  • Hotovou omáčku nalijeme do sterilizovaných sklenic a můžeme si ji uložit k pozdějšímu použití.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Pokud se nám jablka zdají příliš kyselá, můžeme k nim během vaření přidat lžičku cukru. 
  • Pro intenzivnější chuť můžeme jablka okořenit – ideální volbou je muškátový oříšek, skořice nebo zázvor.
Pokud máte vlastní recept, který byste na webu rádi sdíleli s ostatními, můžete ho vložit zde.
Cena: do 50 Kč
Chod: Dezert, Pečení
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: jablka, kondentované mléko



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest