Milujeme jednoduché a rychlé recepty a jak se říká, v jednoduchosti je krása. Noky u nás doma všichni přímo zbožňují, proto patří tento recept mezi naše oblíbené. Na omáčku používáme čerstvá rajčata nikoli ty z plechovky. I tak Vám Smetanovo rajčatové noky s bazalkou a mozzarellou zaberou pouhých 30 minut. K výrobě tohoto pokrmu Vám stačí pouhých 7 surovin. Věřte, že tento recept se stane i ve Vaší rodině velmi oblíbeným. Tak hurá do toho…
Příprava Smetanovo-rajčatových noků s bazalkou a mozzarellou Vám nezabere více než 30 minut. Oblíbený a rychlý recept pro celou rodinu.
Recept na Smetanovo – rajčatové noky s bazalkou a mozzarellou
Suroviny
- 1/3 hrnku extra panenského olivového oleje (extra virgin)
- 6-8 stroužků česneku (oloupaných a lehce rozdrcených)
- 500 g cherry rajčat
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
- 1/2 hrnku smetany na vaření
- 1 balení bramborových noků (500g)
- 1 balení čerstvé mozzarelly
- 1/2 hrnku čerstvých lístků bazalky (pokrájených)
Postup
- Začněme tím, že přivedeme k varu osolenou vodou
- Mezitím rozehřejeme olivový olej ve velké pánvi
- Přidáme rozdrcený česnek a vaříme, dokud nezačne vonět, asi 2 minuty
- Pak přidáme rajčata – vcelku, pokud nebudete mít cherry rajčata, pak je nakrájíme
- Vaříme za občasného míchání, dokud se většina rajčat nerozpadne, to bude trvat asi 10 až 12 minut
- Omáčku dochutíme červenou paprikou, solí a pepřem
- Nyní přidáme smetanu a vše společně povaříme
- Jakmile vodu přivedeme k varu, přidáme noky a vaříme podle návodu na obalu
- Po uvaření noků si asi ½ šálku vody ponecháme a zbytek scedíme
- Uvařené noky a vodu z nich přidáme do pánve s rajčatovou omáčkou a průběžně mícháme, dokud omáčka nezhoustne, asi 2 minuty
- Nyní je čas na vmíchání čerstvé bazalky, malou část si necháme na ozdobu
- Mozzarellu nalámeme na kousky a rovnoměrně rozprostřeme
- Dobrou chuť!
Video recept
Poznámky
- používáme čerstvá rajčata místo těch z plechovky. Při vaření sice neušetříme čas, ale takto nám to více chutná 🙂