5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Milujeme jednoduché a rychlé recepty a jak se říká, v jednoduchosti je krása. Noky u nás doma všichni přímo zbožňují, proto patří tento recept mezi naše oblíbené. Na omáčku používáme čerstvá rajčata nikoli ty z plechovky. I tak Vám Smetanovo rajčatové noky s bazalkou a mozzarellou zaberou pouhých 30 minut. K výrobě tohoto pokrmu Vám stačí pouhých 7 surovin. Věřte, že tento recept se stane i ve Vaší rodině velmi oblíbeným. Tak hurá do toho…

Příprava Smetanovo-rajčatových noků s bazalkou a mozzarellou Vám nezabere více než 30 minut. Oblíbený a rychlý recept pro celou rodinu.

Smetanovo – rajčatové noky s bazalkou a mozzarellou

Recept na Smetanovo – rajčatové noky s bazalkou a mozzarellou

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 5 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4 osoby

Suroviny

  • 1/3 hrnku extra panenského olivového oleje (extra virgin)
  • 6-8 stroužků česneku (oloupaných a lehce rozdrcených)
  • 500 g cherry rajčat
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 1/2 hrnku smetany na vaření
  • 1 balení bramborových noků (500g)
  • 1 balení čerstvé mozzarelly
  • 1/2 hrnku čerstvých lístků bazalky (pokrájených)

Postup 

  • Začněme tím, že přivedeme k varu osolenou vodou
  • Mezitím rozehřejeme olivový olej ve velké pánvi
  • Přidáme rozdrcený česnek a vaříme, dokud nezačne vonět, asi 2 minuty
  • Pak přidáme rajčata – vcelku, pokud nebudete mít cherry rajčata, pak je nakrájíme
  • Vaříme za občasného míchání, dokud se většina rajčat nerozpadne, to bude trvat asi 10 až 12 minut
  • Omáčku dochutíme červenou paprikou, solí a pepřem
  • Nyní přidáme smetanu a vše společně povaříme
  • Jakmile vodu přivedeme k varu, přidáme noky a vaříme podle návodu na obalu
  • Po uvaření noků si asi ½ šálku vody ponecháme a zbytek scedíme
  • Uvařené noky a vodu z nich přidáme do pánve s rajčatovou omáčkou a průběžně mícháme, dokud omáčka nezhoustne, asi 2 minuty
  • Nyní je čas na vmíchání čerstvé bazalky, malou část si necháme na ozdobu
  • Mozzarellu nalámeme na kousky a rovnoměrně rozprostřeme
  • Dobrou chuť!

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • používáme čerstvá rajčata místo těch z plechovky. Při vaření sice neušetříme čas, ale takto nám to více chutná 🙂
Cena: do 150 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: gnocchi, noky


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest