Vepřové maso v cibulovo hořčičné omáčce je celkem rychlé jídlo na přípravu, obsahující plné a výrazné chutě, které se skvěle prolínají. Kombinace šťavnatého masa a jemně pikantní omáčky je téměř neodolatelná. Jako příloha se hodí hranolky nebo opečené brambory – jako v tomto případě.
Vaření začíná nakrájením vepřového masa (zvolte plec, kýtu nebo panenku) na plátky, které ochutíme a opečeme na olivovém oleji. Na výpeku se dozlatova osmaží cibule a česnek, přidáme červenou papriku a pepř. Poté přidáme majonézu a plnotučnou hořčici, kterými směs zjemníme. Následně vrátíme do omáčky opečené maso a přilijeme hovězí vývar, ve kterém se maso vaří, dokud není měkké. Po dosažení požadované měkkosti se maso vyndá a omáčka se rozmixuje tyčovým mixérem. Doufám, že jsem vás navnadila a prohlédnete si celý recept a pokrm si připravíte.
Recept na vepřové plátky v cibulovo hořčičné omáčce
Ingredience k přípravě
- Vepřové maso (podle počtu porcí) – plec, kýta nebo panenka
- Olivový olej
- 2-3 cibule, nakrájená na kolečka
- 2-3 stroužky česneku, nakrájené na kolečka
- sůl, pepř, červená paprika dle chuti
- majonéza
- 2-3 PL plnotučné hořčice
- hovězí vývar
- smetana na zjemnění
- koření Maggi (volitelné)
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na plátky , ochutíme a opečeme na olivovém oleji z obou stran.
2.Na výpeku osmažíme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme červenou papriku a pepř. Poté přidáme majonézu a hořčici a krátce osmažíme.
3. Do směsi vrátíme maso, přilijeme hovězí vývar a vaříme , dokud není maso měkké.
4. Maso pět z omáčky vyndáme, omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme smetanu případně Magi. Dochutíme. Maso vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží anebo s hranolky.
Závěr
![Recept na vepřové maso připravené v hořčičném kabátku](https://cooky.cz/wp-content/uploads/2024/03/veprove-maso-jpg-webp.webp)
Vepřové maso připravené v hořčičném kabátku
Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce e výborný a sytý pokrm, který potěší každého milovníka masitých jídel. Tento recept je ideální pro chutný oběd nebo večeře a garantuje spokojenost u stolu.
zdroj: cooky.cz, částečně upraveno AI