Vepřové maso v cibulovo hořčičné omáčce je celkem rychlé jídlo na přípravu, obsahující plné a výrazné chutě, které se skvěle prolínají. Kombinace šťavnatého masa a jemně pikantní omáčky je téměř neodolatelná. Jako příloha se hodí hranolky nebo opečené brambory – jako v tomto případě.

Vaření začíná nakrájením vepřového masa (zvolte plec, kýtu nebo panenku) na plátky, které ochutíme a opečeme na olivovém oleji. Na výpeku se dozlatova osmaží cibule a česnek, přidáme červenou papriku a pepř. Poté přidáme majonézu a plnotučnou hořčici, kterými směs zjemníme. Následně vrátíme do omáčky opečené maso a přilijeme hovězí vývar, ve kterém se maso vaří, dokud není měkké. Po dosažení požadované měkkosti se maso vyndá a omáčka se rozmixuje tyčovým mixérem. Doufám, že jsem vás navnadila a prohlédnete si celý recept a pokrm si připravíte.

Recept na vepřové plátky v cibulovo hořčičné omáčce

Ingredience k přípravě

  • Vepřové maso (podle počtu porcí) – plec, kýta nebo panenka
  • Olivový olej
  • 2-3 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2-3 stroužky česneku, nakrájené na kolečka
  • sůl, pepř, červená paprika dle chuti
  • majonéza
  • 2-3 PL plnotučné hořčice
  • hovězí vývar
  • smetana na zjemnění
  • koření Maggi (volitelné)

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na plátky , ochutíme a opečeme na olivovém oleji z obou stran.

2.Na výpeku osmažíme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme červenou papriku a pepř. Poté přidáme majonézu a hořčici a krátce osmažíme.

3. Do směsi vrátíme maso, přilijeme hovězí vývar a vaříme , dokud není maso měkké.

4. Maso pět z omáčky vyndáme, omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme smetanu případně Magi. Dochutíme. Maso vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží anebo s hranolky.

Recept na Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce
Foto: cooky.cz, Recept na Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce

Závěr

Recept na vepřové maso připravené v hořčičném kabátku

Vepřové maso připravené v hořčičném kabátku

Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce e výborný a sytý pokrm, který potěší každého milovníka masitých jídel. Tento recept je ideální pro chutný oběd nebo večeře a garantuje spokojenost u stolu.

zdroj: cooky.cz, částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest