Německý salát (v zemi svého původu pochopitelně pod názvem „Kartoffelsalat“) má ve své domovině dlouhou tradici. Základ tvoří vařené brambory, často doplněné o kyselé okurky, cibuli a jemnou zálivku z oleje, octa nebo hořčice.
Máte rádi brambory? S největší pravděpodobností ano. A není divu, tato plodina patří už velmi dlouho k pilířům české gastronomie.
Okurková sezóna je v plném proudu. Také máte rodinný recept na nakládání? A zkusili jste někdy kvašené okurky použít do polévky?
Tradiční česká čočková polévka, která naplní a zahřeje každé břicho, je plná živin, minerálních látek a vitamínů. Připravte ji snadno podle postupu krok po kroku.
Finskou polévku lohikeitto s lososem, smetanou a koprem připravíte podle tohoto postupu krok za krokem za 40 minut. Spolehlivě zahřeje v chladných dnech.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na oběd z uzených vepřových žeber a uvařte jedním tahem a z jedné suroviny polévku i druhý chod – šunkofleky a uzenou polévku
Nevšední pokrm, na kterém si netradičně pochutnáte. Vyzkoušejte smažené býčí žlázy s vídeňským bramborovým salátem, kterému nelze odolat
Také se vám někdy hodí recept typu „co dům dal“? Známe to asi všichni: Nestihli jsme nakoupit, je právě před výplatou, nebo se chystáme třeba na chalupu
Pochutnejte si na gulášové polévce, která je opravdovou rychlovkou díky mletému masu. S naším receptem zazáříte.
Jemný (až krémový) střed, ale dokonale křupavá kůrčička. To je přesně to, co od pečených brambor chcete. A když ještě voní bylinkami, je gastronomický zážitek dokonalý.
Nápadité spojení asijských tónů s českým bramborákem vás čeká v tomto receptu s postupem krok po kroku. Ideální pohoštění k pivu.