Poznáte zvyky a tradice, které se drží na Štědrý den. Doporučené recepty na pokrmy, jak k obědu, tak ke štědrovečerní večeři.
Zelí je často označováno jako superpotravina. Kromě hojné využití v kuchyni má i zajímavé vlastnosti. Přečtěte si o receptech se zelím, o kysaném zelí a dalších užitečných tipech co se dá dělat se zelím.
Nejlepší způsoby zahuštění omáčky. Přečtěte si rady a tipy jak postupovat pro dokonalé omáčky. Nejlepší způsoby na zahuštění omáčky, klasické ale i moderní varianty. Některé Vás překvapí.
Nevíte jak připravit zkaramelizovanou cibuli? Přečtěte si postup i rady, aby se Vám cibulka povedla a nebyla spálená. Jak na karamelizaci cibule – pojďme na to…
Sekaná pečeně, která je po upečení šťavnatá a nepopraská – jak takovou sekanou připravit doma popisuje náš článek. Občas se může stát, že při pečení sekaná popraská a není šťavnatá. Je několik základních pravidel a fíglů, jak postupovat.
Jak si připravit bílkovo-máslový krém. Základní krém na dorty, rolády či vánoční cukroví. Recept, Postup, Tipy na rozšíření chutí.
Voda po uvařených těstovinách je užitečná i pro další použití, proto ji nevylévejte a přečtěte si 10 způsobů dalšího využití vody z těstovin.
Odpalované těsto: Tajemství, které formovalo kuchařskou historii – vše, co byste měli vědět o odpalovaném těstu a ještě nevíte 🙂
Máte rádi majonézu a rádi byste si připravili i tu domácí? Přečtěte si náš článek o základní receptuře i receptech na ochucené varianty. Skvěle se hodí k masu a jako základ pro další pokrmy.
Chystáte se vařit těstovinovou večeři nebo hlavní chod s těstovinami v hlavní roli? Nevíte jak na to a chcete mít těstoviny al dente? Přečtěte si postup a návod na přípravu těstovin.
Jak připravit Lemon Curd a co to vlastně je a k čemu je to dobré. Postup přípravy a recept ve článku o citrónovém krému do dortů a dalších sladkých dobrot.