Vývar, masokostní (drůbeží, hovězí, králičí, vepřový či jiný) nebo zeleninový, patří k tomu nejlepšímu a nejzdravějšímu, co můžeme svému tělu poskytnout.
Prohlédněte si recepty s postupy krok za krokem na různé druhy těstíček na obalování před smažením masa, ryb, zeleniny i ovoce.
Tupý nůž dokáže v kuchyni pořádně ztrpčit život. Nevěříte, že existuje způsob, který téměř nic nestojí? Vězte, že onu zázračnou pomůcku máte nejspíš doma.
Květák patří k oblíbeným druhům brukvovité zeleniny. Uplatnění nachází v kuchyni české i zahraniční – určitě znáte vůni, která je spojena s vařením květáku. Pokud vám vadí, zde je postup jak zápachu při vaření předcházet.
Koření je alfou a omegou každé kuchyně. Dodá pokrmům nejen intenzivnější vůni i chuť, ale také velkou porci zdraví prospěšných látek. A občas se hodí nějaký ten trik, jak si zjednodušit práci v kuchyni.
Vzhledem k tomu, že kuřecí maso patří mezi nejčastěji konzumované druhy masa na světě, vyplatí se mít po ruce nějaký ten zlepšovák při jeho čištění. Je to dáno jeho lehkou stravitelností, nízkým obsahem tuku a vysokým podílem bílkovin, které pomáhají udržet svalovou hmotu i při hubnutí.
Jestliže si chcete zachovat co chřest co nejdéle čerstvý, přečtěte si, jak jej správně skladovat. Jak může vydržet co nejdéle čerstvý a chutný. Máme pro Vás postup a odpovíme Vám i zda se dá chřest zmrazit a kdy už jej raději vyhodit.
Rýže patří mezi potraviny oblíbené prakticky po celém světě. I v našich zemích zdomácněla už dávno. Její příprava nevyžaduje žádné složité přípravy, zakoupení sáčku rýže zároveň nezruinuje rodinný rozpočet.
Velikonoce jsou svátkem významným nejen pro křesťany. Děti se těší na prázdniny, rodiče na rozzářená očka svých potomků, ať už při koledování, nebo při hledání dobrot na zahradě. Nezapomeňte ale na to, že volno si o Velikonočním pondělí užívají i zaměstnanci obchodů, tudíž bude i letos zavřeno.
Věta „mám na plotně jíšku“ do nedávné doby zaznívala v českých domácnostech velice často. Mnozí z nás si nedovedli naše tradiční jídla představit jinak. K bramboračce či omáčkám toto prostě patřilo. Proč ten minulý čas? Současným trendem totiž je i naše jídla odlehčit.
Hradní stravování, to zdaleka nemusí být prohýbající se stoly, číše plné vína či „štamprličky“ likéru, jak by si mnozí mohli myslet.