Objevte nové pikantní chutě – dva recepty na pikantní ďábelské topinky – topinky na trošku ostřejší a pikantnější způsob k večeři nebo jako pochutina například k pivu.
Obsáhlý přehled těst – průvodce těsty a jejich přípravou. Tipy na recepty, které je možné z různých těst uvařit nebo upéct. Od kynutých po piškotové.
Bohatý krém pro dorty a cukrářské výrobky. Ganache snadno připravíte doma z jednoduchých ingrediencí, důležité je dodržovat správné poměry při přípravě.
Tradice a pokrmy, které se podávají v první svátek vánoční, což je Boží hod. Tipy na recepty s jednoduchými a srozumitelnými postupy.
Poznáte zvyky a tradice, které se drží na Štědrý den. Doporučené recepty na pokrmy, jak k obědu, tak ke štědrovečerní večeři.
Zelí je často označováno jako superpotravina. Kromě hojné využití v kuchyni má i zajímavé vlastnosti. Přečtěte si o receptech se zelím, o kysaném zelí a dalších užitečných tipech co se dá dělat se zelím.
Nejlepší způsoby zahuštění omáčky. Přečtěte si rady a tipy jak postupovat pro dokonalé omáčky. Nejlepší způsoby na zahuštění omáčky, klasické ale i moderní varianty. Některé Vás překvapí.
Nevíte jak připravit zkaramelizovanou cibuli? Přečtěte si postup i rady, aby se Vám cibulka povedla a nebyla spálená. Jak na karamelizaci cibule – pojďme na to…
Sekaná pečeně, která je po upečení šťavnatá a nepopraská – jak takovou sekanou připravit doma popisuje náš článek. Občas se může stát, že při pečení sekaná popraská a není šťavnatá. Je několik základních pravidel a fíglů, jak postupovat.
Jak si připravit bílkovo-máslový krém. Základní krém na dorty, rolády či vánoční cukroví. Recept, Postup, Tipy na rozšíření chutí.
Voda po uvařených těstovinách je užitečná i pro další použití, proto ji nevylévejte a přečtěte si 10 způsobů dalšího využití vody z těstovin.