Jak připravit Lemon Curd a co to vlastně je a k čemu je to dobré. Postup přípravy a recept ve článku o citrónovém krému do dortů a dalších sladkých dobrot.
Jestliže v kuchyni rádi využíváte potraviny do posledního zbytku a nechcete plýtvat, přečtěte si tyto tipy pro udržení co nejdelší čerstvosti potravin.
Jak upéct sekanou, která nepopraská? Občas se může stát, že při pečení sekaná popraská a není šťavnatá. Je několik základních pravidel a fíglů, jak postupovat.
Jak využít medvědí česnek v kuchyni? A co to vlastně je a kde se vyskytuje? Přečtěte si více o medvědím česneku a uvařte si z něj skvělé jídlo.
Zajímá Vás, jak správně skladovat chřest, aby Vám vydržel co nejdéle čerstvý a chutný? Máme pro Vás postup a odpovíme Vám i zda se dá chřest zmrazit a kdy už jej raději vyhodit.
Jestliže jste milovníky hamburgerů a dalších jídel z rychlého občerstvení amerických společností, nejspíš budete potěšeni.
Hledáte inspiraci jak využít v kuchyni Ume ocet a zajímá Vás také, co to vlastně Ume ocet je a kde se vzal?
Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se konzumuje jako příloha nebo bývá základem dalších pokrmů. Přečtěte si jak si Kimchi připravit doma a prohlédněte si recept.
Chystáte se vařit těstovinovou večeři nebo hlavní chod s těstovinami v hlavní roli? Nevíte jak na to a chcete mít těstoviny al dente? Přečtěte si postup a návod na přípravu těstovin.
Máte rádi majonézu a rádi byste si připravili i tu domácí? Přečtěte si náš článek o základní receptuře i receptech na ochucené varianty. Skvěle se hodí k masu a jako základ pro další pokrmy.
Nevíte jak připravit zkaramelizovanou cibuli? Přečtěte si postup i rady, aby se Vám cibulka povedla a nebyla spálená. Jak na karamelizaci cibule – pojďme na to…