Maxi kokosovo-brusinkoví šneci podle receptu s postupem. Nadýchané kynuté těsto, krémová náplň z másla a kokosu a svěžest brusinek v každém závinu.
Víte, že největší perník na světě byl upečen právě v Pardubicích a vážil přes 2 tuny? A že Pardubice mají i muzeum perníku a každoročně se tam konají slavnosti?
Česneková omáčka dokáže vypálit červa. Co teprve, když ji doplníte o lahodné uzené a dokonale nadýchaný knedlík s libečkem?
Plánujete narozeninovou oslavu pro děti? Na tento čokoládový dort s tvarohovou náplní rozhodně nezapomenou!
Jednoduchá buchta, která vždycky udělá dojem? To je tato nadýchaná na plech s pudinkový krémem s krásným rumovým aroma.
Dort vyndáte z trouby ještě bublající, vonící skořicí a jablky a už láká k ochutnání – jen podle vůně. Hodí se v každém ročním období, ale nejlépe chutná právě tehdy, když venku prší, nebo padá první sníh.
Tento recept je oproti některým, které znám, velice jednoduchý, protože se těsto nepřekládá. Jednoduše se nechá vykynout a peče.
Margotové úlky se během let staly hitem a mnoho rodin je dělá místo klasických vosích hnízd. Tyčinka Margot totiž patří v Česku mezi nejoblíbenější tyčinky vůbec.
Recept na tuto rychlou elegantně vypadající buchtu podobnou dortíku si jednotlivé rodiny přizpůsobovaly dle svého nejlepšího receptu. Přidávaly, marmeládu, ovoce, rum a podobně, ale krému byla vždycky pořádná vrstva.
Kakaový korpus, vanilkový pudink, čerstvé jahody a nadýchaná šlehačka – tohle není dezert, to je sen na plechu.
Někdy ze zbytků vznikne naprosto skvělé jídlo, které se stane vaší stálicí. Stejně jako u nás tyto zapečené brambory se sýrem a šunkou.











