Když už se bavíme s kynutým těstem, proč si ho neudělat více najednou a upéct například dva druhy koláčů? Stůl bude pestřejší a všichni budou překvapeně koukat, co všechno jste to zvládli.
Máte chuť na něco exotického a méně sladkého? Zkuste osvěžující, krásně zelené a chutné kiwi řezy. Myslím, že budete spokojení. Dezert vychází z dobře známé české klasiky.
Palačinky na slano? Ale jistě, a ještě k tomu zapečené. Nepotřebujete k tomu nic speciálního, stačí vymést lednici. Inspiraci najdete v tomto receptu s postupem.
Karbanátky podle tohoto receptu s postupem změní váš pohled na kapustu. Za mě ideální s bramborovou kaší, ale možná vás zaujme i jiná příloha.
Vláčné těsto, krémový tvaroh a pečení bez složitostí – to je litá tvarohová buchta, kterou si pamatujeme z babiččiny kuchyně. Tento snadný recept s podrobným postupem ukáže, jak připravit nadýchaný a vláčný moučník, který zůstane čerstvý i několik dní.
Nadýchané kakaové těsto, jemný tvarohový krém a želé z Vitacitu – trojice, která nikdy nezklame. Tento recept s podrobným postupem vám ukáže, jak připravit oblíbenou retro buchtu, která voní dětstvím a chutná stejně dobře, jako si ji pamatujete.
Milujete krokety? Tak si je připravte doma. Jsou výborné! Křupavé na povrchu a krásně měkké uvnitř. Bramborové krokety doporučujeme.
Hovězí guláš, který si libovolně přiostříte podle svého gusta. Přehledný recept s postupem na jedno z nejoblíbenějších českých jídel.
Dostali jste nadílku cuket nebo vám vyrostly na zahrádce? Tento cuketový křehký koláč plný voňavé slaniny – ideální na večeři, piknik nebo zahradní oslavu. Tento snadný recept s podrobným postupem vám ukáže, jak připravit dokonalý slaný koláč, který chutná výborně teplý i studený.
Smažení patří mezi nejstarší způsoby tepelné úpravy jídla. Tuky využívaly na přípravu masa, pečiva nebo zeleniny již starověké civilizace. Tento oblíbený způsob tepelné úpravy přináší intenzivní chuťový zážitek. Čím je to dáno?
Frgále jsou specifické koláče, u kterých je potřeba dodržet přísný postup. Ale výsledek rozhodně stojí za to. Tak frgále vyzkoušejte.











