Na těstíčko lze použít místo vody minerálku a pivo. Minerálka kroužkům přidá lehkost, pivo barvu a chuť. Pánev na smažení nepřeplňujte, jinak nasáknou hodně tuku.
Máte rádi vláčné buchty a nikoliv suché těsto, kterým se akorát zakuckáte? Pak vsaďte na tuto „mokrou“ buchtu s tvarohem.
Řezy „obližprst“ mají vtipný název, který dokonale vystihuje, jak jsou dobré. Připravte si je i vy. S naším návodem to zvládnete jedna radost.
Mandarinkové řezy nejsou typický český koláč typu bábovky nebo buchty, ale patří do novodobé domácí cukrářčiny, která vznikla spojením tehdejších dostupných surovin a touhy po něčem svěžím a pestrém.
Musím říct, že tohle jídlo je můj tajný trik! Vždycky, když se vrátím domů pozdě, jsem hladová a chci něco, co chutná jako z prvotřídní restaurace, ale je hotové do 20 minut, sáhnu po tomto.
Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a červeným zelím patří k nejoblíbenějším svátečním pokrmům. Poctivá klasika, která voní domovem a nikdy nezklame
Kynuté buchty nebývají vláčné, ale tato díky bramborám ano. Zkuste ji upéct podle tohoto receptu a nají se celá rodina.
Jablka jsou v koláčích v každé jejich podobě jedlá. Ať už jsou to kousky jablek, kolečka, či jablka strouhaná, vždycky jsou skvělá. Ale jablečné pyré s pudinkem, to je zase trochu jiná záležitost.
Toto je typ zákusku, který se upeče za chviličku, ale za stejnou chviličku také zmizne – jako mávnutím čarovného proutku.
Nemáte li po ruce pudink nebo Zlatý klas, lze si pudink uvařit podle receptů na domácí pudinky. Doma jsme jej vařily dokonce dvojbarevný pouze z mléka, mouky, vajíčka a mléka s cukrem.











