Oproti tradičnímu vykrajovanému lineckému má toto stříkané díky svému jemnému těstu o něco výraznější strukturu, a díky zdobícímu sáčku navíc může získat elegantní tvary, které udělají dojem. Křehké, máslové těsto se rozplývá na jazyku a ve spojení se sladkou třešní vzniká chuťově perfektní zážitek. Na tento recept na cukroví nepotřebujete žádnou složitou náplň. Je to jednoduché cukroví, které se zaměřuje na výraznost a lehkost lineckého těsta a dekorativní dojem.

Recept na stříkané linecké cukroví – má své kouzlo. Skvěle vypadá a také nabízí křehkost a lehkost, kterou ocení každý milovník cukroví

Ingredience pro přípravu

  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 250 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 1-2 lžíce mléka
  • šťáva a kůra z poloviny citronu
  • 1/2 vanilkového lusku
  • kandované třešně

Postup

1. V míse vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a poté přidáme vanilkový lusk a nastrouhanou citronovou kůru.

2. Do promíchané směsi postupně zašleháme žloutky, přidáme citronovou šťávu a dle potřeby mléko.

3. S moukou a škrobem vypracujeme hladké těsto a třetinou naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou špičkou.

4. Na plech vyložený pečicím papírem vytváříme věnečky, nakonec ozdobíme třešní.

5. Pečeme v rozehřáté troubě na 190 stupňů 12 minut.

Stříkané linecké cukroví
Stříkané linecké cukroví

Podáváme ve slavnostním duchu s vhodnými nápoji

Tyto linecké kousky jsou křehké, lehké a třešeň jim dodává krásný barevný akcent. Jejich máslová struktura a jemná sladkost se výborně hodí k horkému čaji nebo kávě, a díky jednoduchému zdobení s třešní působí na stole opravdu slavnostně.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest