Oproti tradičnímu vykrajovanému lineckému má toto stříkané díky svému jemnému těstu o něco výraznější strukturu, a díky zdobícímu sáčku navíc může získat elegantní tvary, které udělají dojem. Křehké, máslové těsto se rozplývá na jazyku a ve spojení se sladkou třešní vzniká chuťově perfektní zážitek. Na tento recept na cukroví nepotřebujete žádnou složitou náplň. Je to jednoduché cukroví, které se zaměřuje na výraznost a lehkost lineckého těsta a dekorativní dojem.
Recept na stříkané linecké cukroví – má své kouzlo. Skvěle vypadá a také nabízí křehkost a lehkost, kterou ocení každý milovník cukroví
Ingredience pro přípravu
- 30 g kukuřičného škrobu
- 250 g másla
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 1-2 lžíce mléka
- šťáva a kůra z poloviny citronu
- 1/2 vanilkového lusku
- kandované třešně
Postup
1. V míse vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a poté přidáme vanilkový lusk a nastrouhanou citronovou kůru.
2. Do promíchané směsi postupně zašleháme žloutky, přidáme citronovou šťávu a dle potřeby mléko.
3. S moukou a škrobem vypracujeme hladké těsto a třetinou naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou špičkou.
4. Na plech vyložený pečicím papírem vytváříme věnečky, nakonec ozdobíme třešní.
5. Pečeme v rozehřáté troubě na 190 stupňů 12 minut.
Podáváme ve slavnostním duchu s vhodnými nápoji
Tyto linecké kousky jsou křehké, lehké a třešeň jim dodává krásný barevný akcent. Jejich máslová struktura a jemná sladkost se výborně hodí k horkému čaji nebo kávě, a díky jednoduchému zdobení s třešní působí na stole opravdu slavnostně.