Představte si, je večer a rozhodnete si pustit zajímavý film. Nebo se dívat na sportovní utkání, třeba v hokeji. A co lepšího k takovému okamžiku si udělat než domácí Nachos.
Tento recept vám ukáže, jak snadné je připravit tuto pochutinu doslova za pár minut. Výhoda domácího Nachos je, že jsou zdravější. Můžete si zároveň udělat několik příchutí najednou a jsou čerstvé. Nyní můžete zapomenout na kupovanou verzi plnou konzervantů a dalších umělých přísad. Uvidíte, že domácí nachos si zamilujete.
Domácí nachos jsou ideální volbou i pro různé rodinné setkání či oslavy. Kombinace chutí může být nekonečná, pár z nich Vám zde uvedeme.
Základní příprava je:
- Nakrájíme tortilly na potřebné velikosti ve tvaru trojúhelníku.
- Ochutíme je kořením či jinými přísadami.
- Pokapeme kvalitním olivovým olejem.
- Pečeme na 200 stupňů na zhruba 5 minut.
Varianty Nachos:
Slaná klasika – olivový olej a sůl.
Jednotlivé trojúhelníky osolíme a pokapeme olejem, následně pečeme. Je hotovo.
Sýrové – olivový olej, nastrouhaný oblíbený sýr například chedar.
Potřeme nachos olejem, dáme péct na 3 minuty a následně posypeme sýrem a dopečeme.
Chilli – chilli olivový olej a sůl nebo olivový olej, sušené chilli a sůl.
Potřeme olejem a dochutíme.
Česnekové – olivový olej, česnek a sůl.
Prolisujeme česnek a promícháme ho v olivovém oleji se solí. Nachos potřeme vzniklou směsí.
Paprikové – olivový olej, paprika a sůl.
V oleji promíchejte koření a potřete jednotlivé trojúhelníky.
Vyzkoušejte recept na domácí Nachos ještě dnes a nechte se okouzlit chutí. Nachos jsou tak jednoduché na přípravu, že je budete chtít dělat znovu a znovu. Nezapomeňte, že v kreativitě a fantazii zde nejsou žádné limity.
Nachos podávejte s různými dipy:
- bylinkové, avokádové, česnekové, sýrové a jiné.
My jsme dnes připravovali klasické Nachos zakápnuté chilli olejem. Dip byl ze zakysané smetany a bylinek. Druhou verzí byly zapečené Nachos s čedarem. Oboje bylo moc dobré – můžeme doporučit.
Podělte se námi, jaké varianty jste vymysleli, budeme se těšit.