5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tento italskou kuchyni připomínající recept bezesporu stojí za to zkusit. Masové koule, mírně sladká rajčatová omáčka a špagety, se kterými je tento pokrm dobré kombinovat.

Výhodou tohoto jídla, že masové koule si můžete připravit den dopředu a nechat je přes noc v lednici, aby se daly použít příští den na oběd s omáčkou a špagetami. Recept je svým množstvím psaný pro 6 hladových krků, takže se nemusíte bát, že budete mít málo. Lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce se špagetami kombinují šťavnatost kuliček, které jsou pečlivě ochucené kořením a bylinkami. S bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou dokonalá kombinace. Špagety, které slouží jako základ tohoto jídla, jsou uvařeny do al dente a dokonale absorbují chutě omáčky. Proces přípravy je velmi jednoduchý: od formování masových kuliček po vaření špaget a přípravu rajčatové omáčky. Ideální oběd pro děti a zároveň recept pro rodinné večeře.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na masové koule s rajčatovou omáčkou a špagetami.

Recept na masové koule s rajčatovou omáčkou a špagetami

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 50 minut
Porcí 6 porcí
Vaříme špagety s rajčatovou omáčkou a koulemi z mletého masa.

Potřebné vybavení

  • 1 Velký hrnec
  • 1 Pánev

Suroviny

Ingredience na masové koule

  • 500 g Mletého vepřového masa
  • 500 g Mletého hovězího masa
  • 50 g Nastrouhaného parmazánu
  • 6 lžic Strouhanky
  • 1 ks Červená cibule
  • 3 ks Vejce
  • 2 stroužky Česneku
  • 1 lžička Soli
  • Pepř a bylinky na dochucení (tymián, majoránka nebo oregano)

Ingredience na rajčatovou omáčku

  • 1,5 l Drcených rajčat
  • 2-3 lžíce Cukru
  • 1 lžíce Oleje
  • 5 lístků Čerstvé bazalky
  • Sůl a pepř
  • 250 g Špaget

Postup 

  • V míse promícháme mleté maso, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku a koření.
  • Vytvarujeme koule o průměru cca 3 cm.
  • Maso dáme prozatím do lednice.
  • Rozpálíme pánev, na které mírně opečeme nakrájený česnek.
  • Přidáme drcená rajčata, cukr a 3 lístky bazalky.
  • Směs vaříme 10 minut a odstavíme.
  • Do směsi přidáme masové koule a a vaříme s pokličkou 20 minut.
  • Uvaříme si špagety dle návodu na obalu.
  • Směs s koulemi smícháme se špagetami a na talíři posypeme parmazánem.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: masové kuličky, rajčatová omáčka, špagety



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest