Představte si, že uděláte těsto jen ze sypkých ingrediencí a zbytek surovin navrstvíte tak, že se vše nakonec spojí v geniálně chutný koláč. Je to skoro jako kouzlo a chutná naprosto skvěle. Křupavé těsto se totiž tvoří jen z mouky a másla, což slibuje opravdu křehký zážitek.
Tento koláč klidně upečete i s dětmi, je velmi snadný a zvládne ho i naprostý začátečník. Koláč možná znáte pod názvem „švédský koláč“. Do tvarohu přidejte také citronovou kůru z bio citronu a pokud máte rádi rozinky, šup tam s nimi. Pro lepší propojení chutí nechte koláč uležet do druhého dne v chladu. No a kdyby ani to nestačilo, dá se připravit i se strouhanými jablky, mákem, drobenkou.
Recept na tvarohový koláč sypák
Doba přípravy: 50 minut
Co potřebujeme
Na těsto
- 350 g hrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g cukru krystal
- 250 g másla
Na náplň
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 žloutky
- 5–6 lžic cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 balení vanilkového pudinku
- 300–500 ml mléka
Postup přípravy super rychlého sypaného tvarohového koláče
1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr.
2. Ve druhé míse smícháme všechny ingredience na náplň a promícháme.
3. Plech vyložíme pečicím papírem a bohatě potřeme změklým máslem.
4. Na máslo nasypeme polovinu sypké směsi. Na ni opatrně natřeme tvarohovou náplň, a posypeme rovnoměrně druhou polovinou směsi.
5. Navrch nastrouháme celé máslo. Máslo by mělo být dobře vychlazené, aby se snadno strouhalo.
6. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25–30 minut.

Vynikající sypaný tvarohový koláč s ovocem pro začátečníky na způsob švéďáku
