Nepečený zákusek z vaflí je skvělý způsob, jak rychle připravit efektní a chutný dezert bez zapínání trouby. Ano, tohle je pravda, když máte koupené vafle. Ty si ale můžete také poměrně jednoduše připravit sami doma. Když budete dělat svoje domácí vafle, a máte s nimi zkušenost, potrvá to o chvíli déle, ale výsledek bude o to zajímavější a lahodnější.
Ano, vaflové pláty, které dnes běžně seženete v každém obchodě, tvoří základ této dobrůtky. Po spojení s jemným krémem vafle zvláční a ve výsledku vůbec nepoznáte, že to není pečený piškot, protože chutí jsou mu podobné. Kdysi se dezerty z vaflí připravovaly do krabičky, co je důkazem toho, že i bez trouby se daly vykouzlit sladké zázraky.
Recept na rychlý vaflový sen – vynikající nepečený dezert
Ingredience potřebné na přípravu Nepečeného zákusku z vaflí
- vafle (asi 2 balíčky)
- 500 ml šťávy z kompotu (jahody, mandarinky -dle chuti a možností)
- 10 g želatiny
- 300 ml smetany ke šlehání
- 600 g ovoce z kompotu
Postup přípravy nepečeného vaflového zákusku s ovocem
1. Vafle namáčíme do šťávy z kompotu a ukládáme vedle sebe do skleněné formy.
2. Smetanu vyšleháme na šlehačku a přidáme 200 g ovoce z kompotu. Důkladně promícháme.
3. Krém naneseme na valovou vrstvu a důkladně uhladíme.

Nepečená piškotová střecha – dezert bez pečení plný krému a ovocné chuti
4. Na zarovnaný krém poklademe vrstvu samotného ovoce s kompotu.
5. V míse smícháme šťávu z kompotu se želatinou a nalijeme za pomoci lžíce navrch zákusku.
6. Umístíme do lednice minimálně na 2 hodiny.
Servírování
Ztuhlý zákusek krájíme na kostky a podáváme se šlehačkou nebo s čokoládou.

Sladké ráno: Nadýchané vafle, které si zamiluje celá rodina

Sýrové obložené vafle: Lahodná inovace klasiky
Foto a recept Ilona Mikulecká, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI