Fazole s klobásou a volským okem je jedinečný pokrm k večeři po náročném dni. Fazole jsou navíc zdravé a obsahují velké množství bílkovin. Někdo používá fazole z konzervy, samozřejmě, je to rychlejší způsob přípravy pokrmů z fazolí. Věřte ale, že doma uvařené fazole, to je zcela něco jiného, ty můžete jíst i samotné, jak jsou vynikající. Proto v našem receptu použijeme fazole doma vařené, k urychlení můžete v klidu použít tlakový hrnec, pokud jej máte a nebojíte se jeho používání.

Recept pro milovníky fazolí: Fazole s klobásou a volským okem

Ingredience k přípravě

  • 2 hrnky uvařených bílych fazolí
  • 0,5 hrnku uvařených červených fazolí
  • 1 cibule
  • 1 PL oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • česnek dle chuti
  • 1 PL uzené mleté papriky
  • 2 PL rajského protlaku
  • 1 PL pikantního kečupu
  • 50 ml vývaru
  • 1 snítka oregana
  • 2 klobásy
  • 2 vejce

Postup

1. Na pánev si nalejeme olej a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli.

Restujeme cibuli na oleji.
Restujeme cibuli na oleji.

2. Přidáme předem uvařené fazole, mletou papriku, sůl a pepř a promícháme.

Přidáme uvařené fazole.
Přidáme uvařené fazole.

3. Přidáme protlak, kečup, prolisovaný česnek, oregano a vývar. Cca 10 minut povaříme.

Přidáme protlak a ostatní ingredience.
Přidáme protlak a ostatní ingredience.

Servírování

Fazole podáváme s opečenou klobásou, volským okem a chlebem.

Servírujeme s opečenou klobásou.
Servírujeme s opečenou klobásou.
K fazolím přidáme volské oko.
K fazolím přidáme volské oko.

Prohlédněte si další recepty s fazolemi:



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest