Fazole s klobásou a volským okem je jedinečný pokrm k večeři po náročném dni. Fazole jsou navíc zdravé a obsahují velké množství bílkovin. Někdo používá fazole z konzervy, samozřejmě, je to rychlejší způsob přípravy pokrmů z fazolí. Věřte ale, že doma uvařené fazole, to je zcela něco jiného, ty můžete jíst i samotné, jak jsou vynikající. Proto v našem receptu použijeme fazole doma vařené, k urychlení můžete v klidu použít tlakový hrnec, pokud jej máte a nebojíte se jeho používání.
Recept pro milovníky fazolí: Fazole s klobásou a volským okem
Ingredience k přípravě
- 2 hrnky uvařených bílych fazolí
- 0,5 hrnku uvařených červených fazolí
- 1 cibule
- 1 PL oleje
- sůl a pepř dle chuti
- česnek dle chuti
- 1 PL uzené mleté papriky
- 2 PL rajského protlaku
- 1 PL pikantního kečupu
- 50 ml vývaru
- 1 snítka oregana
- 2 klobásy
- 2 vejce
Postup
1. Na pánev si nalejeme olej a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli.
2. Přidáme předem uvařené fazole, mletou papriku, sůl a pepř a promícháme.
3. Přidáme protlak, kečup, prolisovaný česnek, oregano a vývar. Cca 10 minut povaříme.
Servírování
Fazole podáváme s opečenou klobásou, volským okem a chlebem.
Prohlédněte si další recepty s fazolemi:
- Fazole na kyselo
- Pečené fazole se slaninou
- Tradiční polévka ze zelených fazolek
- Klasický recept na fazolové chilli