5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tenké kakaové pláty a mezi nimi spousta lahodného krému z vanilkového pudingu a smetany. Tak se dá ve zkratce popsat tento recept na velmi chutné řezy, který je také relativně levný na ingredience.

Pokud máte rádi, když řezy nejsou suché a jsou plné náplně, díky které je dezert lahodný a vláčný, čtete ten správný recept. Příprava a pečení vám ani nezabere příliš mnoho času. Postup je velice jednoduchý, ale výsledek opravdu stojí za to.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na kakaové řezy s bohatou pudingovou náplní.

Recept na kakaové řezy plněné pudingem a smetanou

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 30 minut
Pečeme výtečné kakaové řezy s lahodnou náplní, doba pečení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Plech na pečení 22 x 32 cm
  • 1 Mísa

Suroviny

Ingredience na korpus

  • 400 g Mouky
  • 100 g Moučkového cukru
  • 2 lžíce Kakaa
  • 250 g Másla nebo margarínu
  • 1 ks Vejce
  • 1 lžíce Smetany
  • 1 lžička Jedlé sody

Ingredience na krém

  • 500 ml Mléka
  • 2 balení Vanilkového pudingu
  • 550 g Sladké smetany (minimálně 20%)
  • 200 g Moučkového cukru
  • 2 balení Vanilkového cukru

Postup 

  • Máslo si nakrájíme na kostky a v míse smícháme s moukou.
  • Pořádně promícháme.
  • Přidáme jedlou sodu, kakao a moučkový cukr. Promícháme.
  • Přilijeme smetanu, přidáme vejce a celé těsto rozhněteme, aby bylo hladké.
  • Rozdělíme na 2 stejně velké díly.
  • Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme trochou mouky.
  • Troubu si dáme předehřát na střední teplotu.
  • Těsto rozválíme na velikost plechu.
  • Rozmícháme si puding s trochou odlitého mléka tak, aby zmizely všechny hrudky.
  • Přidáme zbytek mléka, vanilkový a moučkový cukr a pořádně rozmícháme.
  • Za stálého míchání uvaříme puding do úplného zhoustnutí.
  • Puding necháme úplně vychladnout.
  • Jakmile je puding zchladlý, postupně přilejeme smetanu a mícháme.
  • Hotový krém rozetřeme po spodní vrstvě těsta na plechu.
  • Poté si rozválíme druhý plát a jemně položíme na krém.
  • Pečeme v předehřáté troubě cca 25 – 30 minut.
  • Po vytažení necháme úplně zchladnout a nakonec dáme řezy na několik hodin do lednice.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: buchta, pudingové řezy


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest