Tenké kakaové pláty a mezi nimi spousta lahodného krému z vanilkového pudingu a smetany. Tak se dá ve zkratce popsat tento recept na velmi chutné řezy, který je také relativně levný na ingredience.
Pokud máte rádi, když řezy nejsou suché a jsou plné náplně, díky které je dezert lahodný a vláčný, čtete ten správný recept. Příprava a pečení vám ani nezabere příliš mnoho času. Postup je velice jednoduchý, ale výsledek opravdu stojí za to.
Recept na kakaové řezy plněné pudingem a smetanou
Pečeme výtečné kakaové řezy s lahodnou náplní, doba pečení 30 minut.
Potřebné vybavení
- 1 Plech na pečení 22 x 32 cm
- 1 Mísa
Suroviny
Ingredience na korpus
- 400 g Mouky
- 100 g Moučkového cukru
- 2 lžíce Kakaa
- 250 g Másla nebo margarínu
- 1 ks Vejce
- 1 lžíce Smetany
- 1 lžička Jedlé sody
Ingredience na krém
- 500 ml Mléka
- 2 balení Vanilkového pudingu
- 550 g Sladké smetany (minimálně 20%)
- 200 g Moučkového cukru
- 2 balení Vanilkového cukru
Postup
- Máslo si nakrájíme na kostky a v míse smícháme s moukou.
- Pořádně promícháme.
- Přidáme jedlou sodu, kakao a moučkový cukr. Promícháme.
- Přilijeme smetanu, přidáme vejce a celé těsto rozhněteme, aby bylo hladké.
- Rozdělíme na 2 stejně velké díly.
- Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme trochou mouky.
- Troubu si dáme předehřát na střední teplotu.
- Těsto rozválíme na velikost plechu.
- Rozmícháme si puding s trochou odlitého mléka tak, aby zmizely všechny hrudky.
- Přidáme zbytek mléka, vanilkový a moučkový cukr a pořádně rozmícháme.
- Za stálého míchání uvaříme puding do úplného zhoustnutí.
- Puding necháme úplně vychladnout.
- Jakmile je puding zchladlý, postupně přilejeme smetanu a mícháme.
- Hotový krém rozetřeme po spodní vrstvě těsta na plechu.
- Poté si rozválíme druhý plát a jemně položíme na krém.
- Pečeme v předehřáté troubě cca 25 – 30 minut.
- Po vytažení necháme úplně zchladnout a nakonec dáme řezy na několik hodin do lednice.