Znáte to, koupíte hodně banánů, které nestihnete sníst. Přezrálé banány jsou příliš sladké a chutné už moc nejsou. Máme tu pro Vás tip, jak na jejich další využití. Nyní nám jejich přezrálost pomůže a díky tomu sladký moučník nebude obsahovat tolik umělého cukru. Pojďme se podívat na tento recept blíž.
Banánová bábovka je jedním z moučníků, který si zamiluje každý. Její jemná textura a sladká chuť zralých banánů ji činí ideálním dezertem pro posezení s přáteli nebo jen tak k snídani či svačině pro děti do školy. Navíc je její příprava neskutečně jednoduchá, což z ní dělá skvělou volbu pro začínající i zkušené kuchaře.
Recept na Banánovou bábovku
Potřebné vybavení
- Troubu
- formu na bábovku
- mísu
- šlehací metlu
- vidličku
Suroviny
- 3-4 ks banánů (přezrálých)
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- 2 ks vajec
- 150 g másla (rozpuštěného)
- 100 ml mléka
Postup
- Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
- Nejprve v míse rozmačkáme pomocí vidličky banány na kaši.
- K rozmačkaným banánům přidáme, vejce, cukr, mléko, vše promícháme.
- Následně přidáme mouku, kypřící prášek, opět promícháme.
- Jako poslední přidáme máslo, které opatrně vmícháme do těsta.
- Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy.
- Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 45 minut.
- Po upečení bábovku necháme vychladnout na mřížce.
Poznámky
- nasekaná čokoláda
- nasekané vlašské ořechy