5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Znáte to, koupíte hodně banánů, které nestihnete sníst. Přezrálé banány jsou příliš sladké a chutné už moc nejsou. Máme tu pro Vás tip, jak na jejich další využití. Nyní nám jejich přezrálost pomůže a díky tomu sladký moučník nebude obsahovat tolik umělého cukru. Pojďme se podívat na tento recept blíž.

Banánová bábovka je jedním z moučníků, který si zamiluje každý. Její jemná textura a sladká chuť zralých banánů ji činí ideálním dezertem pro posezení s přáteli nebo jen tak k snídani či svačině pro děti do školy. Navíc je její příprava neskutečně jednoduchá, což z ní dělá skvělou volbu pro začínající i zkušené kuchaře.

Obrázek: Cooky.cz, Banánová bábovka

Recept na Banánovou bábovku

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 1 hodina
Pečeme Banánovou bábovku. Délka přípravy 15 minut, délka pečení 45 minut.

Potřebné vybavení

  • Troubu
  • formu na bábovku
  • mísu
  • šlehací metlu
  • vidličku

Suroviny

  • 3-4 ks banánů (přezrálých)
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 2 ks vajec
  • 150 g másla (rozpuštěného)
  • 100 ml mléka

Postup 

  • Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
  • Nejprve v míse rozmačkáme pomocí vidličky banány na kaši.
  • K rozmačkaným banánům přidáme, vejce, cukr, mléko, vše promícháme.
  • Následně přidáme mouku, kypřící prášek, opět promícháme.
  • Jako poslední přidáme máslo, které opatrně vmícháme do těsta.
  • Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy.
  • Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 45 minut.
  • Po upečení bábovku necháme vychladnout na mřížce.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Bábovku můžeme různě modifikovat a to přidáním těchto surovin:
  • nasekaná čokoláda
  • nasekané vlašské ořechy
Vše přizpůsobíme chutím. 
Cena: 70 Kč
Chod: Dezert, Moučníky, Snídaně, Svačina
Klíčové slovo: bábovka, Banán, Banánová bábovka


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest