Přinášíme vám recept na úžasnou buchtu z mascarpone a jahodami, která je nejen chutná, ale také snadná na přípravu. Tento recept se hodí na snídani nebo k odpolední kávě, či na jakoukoliv příležitost od návštěv po oslavy.

Pokud hledáte dezert, který je rychlý, jednoduchý a přesto dokáže zanechat nezapomenutelný dojem, pak je tento recept přesně pro vás. Tato buchta kombinuje jemnost italského krémového sýra mascarpone s osvěžující chutí čerstvých jahod, což vytváří neodolatelně lahodnou kombinaci. Tento dezert je ideální volbou nejen pro ty, kteří milují sladké, ale také pro ty, kteří ocení lehkost a svěžest spojenou s kvalitními surovinami.

Nejenže tato buchta skvěle vypadá, ale její chuť je přímo lahodná. Mascarpone jí dodává krémovitou konzistenci, díky tomu se buchta rozplývá na jazyku, zatímco jahody přinášejí příjemnou svěžest a vůni léta. Je to dokonalý způsob, jak si dopřát něco sladkého, bez trávení příliš mnoho času v kuchyni.

Uvidíte, že tato buchta se stane stálicí ve vaší rodině. Ať už ji připravíte pro zvláštní příležitost nebo jen tak pro radost, vždy budou všichni velmi rádi a pochvalami nebudou šetřit. Tak pojďme na to, zde je váš návod krok za krokem, jak na přípravu této úžasné buchty z mascarpone a jahodami.

Recept na Buchtu z mascarpone a jahod

Buchta z mascarpone a jahod, to je inspirace na lahodný moučník
Buchta z mascarpone a jahod – rychlý a lahodný moučník

Potřebné ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 100 g hnědého cukru
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk (lze nahradit vanilkovou esencí)
  • 5-10 jahod

Postup

Buchta z mascarpone a jahod, to je inspirace na lahodný moučník
Buchta z mascarpone a jahod – rychlý a lahodný moučník

1. Předehřejeme troubu na 180°C. Formu na biskupský chlebíček o rozměrech 26 cm vyložíme pečicím papírem nebo ji vymažeme máslem a vysypeme moukou.

2. V míse smícháme vejce, cukr, vanilku a mascarpone. Mícháme do hladké konzistence. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva a opět dobře promícháme.

3. Těsto nalijeme do připravené formy a uhladíme povrch. Jahody nakrájíme na čtvrtky a lehce je vtlačíme do těsta. Pečeme 45-50 minut, nebo vyzkoušíme pomocí špejle – zapíchneme do středu buchty a měli bychom ji vytáhnout čistou.

Tip na závěr

Do těsta můžeme přidat i jiné druhy ovoce podle chuti nebo ořechy. Pokud chcete mramorový efekt přidejte do poloviny těsta 1-2 lžíce kakaa.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest