5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tento bohatý recept na citronovou, krémovou šlehačku dělá vše ještě lepším. Možná se zdá citron jako neobvyklá přísada do šlehačky, ale právě on přináší tomuto receptu ještě více osvěžující chuti. S tímto jednoduchým receptem na citronovou šlehačku z pouhých tří ingrediencí se do vaší oblíbené citronové pochoutky promění obyčejný krém. Jakmile ochutnáte tuto šťavnatou sladkost, začnete se ptát sami sebe, jak je možné, že jste dosud nevyzkoušeli připravit citronovou šlehačku.

Příprava této bezlepkové šlehačky je opravdu snadná – potřebujete jen smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a moučkový cukr. Přidání vanilkového extraktu je na vašem uvážení. Použijte elektrický mixér a šlehejte ingredience, dokud nezískáte pevnou hmotu. Co je na tom nejlepší? Tento chutný recept vám zabere pouze asi pět minut!

Obrázek: 30seconds, Recept na citronovou šlehačku

Recept na chutnou a nadýchanou citronovou šlehačku

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 0 minut
Celkový čas 5 minut
Porcí 10 porcí
Kyselost citronu dodá šlehačce jedinečnou svěžest, která překvapí

Potřebné vybavení

  • Mixér
  • Odšťavňovač

Suroviny

  • 1 kelímek smetany ke šlehání (studené)
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup 

  • Vložte do mísy elektrického mixéru smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a případně vanilkový extrakt.
  • Šlehejte na střední až vysokou rychlost, dokud směs nezačne houstnout, asi 1 minutu.
  • Přidejte moučkový cukr a pokračujte ve šlehání na střední až vysokou rychlost do dosažení požadované tuhosti.
  • Servírujte šlehačku s vašimi oblíbenými dezerty, s čerstvým ovocem nebo jednoduše samotnou.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Použijte velmi studenou smetanu ke šlehání pro optimální tuhost.
Aby byly výsledky ještě lepší, dejte míchací nádobu a metlu mixéru před šleháním na 15 až 30 minut do lednice, aby byly rovněž studené.
Cena: do 30 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: citrón, šlehačka


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest