Tento svěží dezert jsem poprvé dělala začátkem léta a od té doby ho připravuji minimálně jednou za 14 dní. Děti si výslovně tyto řezy vytoužily, protože vypadají opravdu pohádkově. Nejdříve jsme očekávala, že namítnou a zkritizují přítomnost čerstvého citronu. Opak je ale pravdou. V těchto lahodných řezech se zejména během horkých letních dní citrón doslova vyznamenává. Odvádí svoji práci a nechává nás chladnými i v tom nejparnějším počasí. Určitě uznáte, že na první pohled připomíná klasické “Kinder mléčné řezy” ze supermarketu.

Když pomineme citron, tak to jsou prostě ony. Důvod je ten, že tyto řezy tvoří podstatnou část dezertu. Přesně to je důvod, že příprava těchto řezů je až nečekaně snadná. Proto nemám problém s jejich výrobou, kdykoliv si děti vzpomenou. Kromě koupených řezů potřebujeme pouze pár ingrediencí na krém a citron. Děti budou asi koukat, když do košíku v obchodě hodíte několik mléčných Kinder řezů. Vysvětlete jim, že je ještě vylepšíte.

Recept na citronové řezy se smetanovým sýrem

Ingredience pro přípravu

  • 15 ks Kinder mléčných řezů
  • 1 větší citron
  • cukr
  • voda
  • smetanový sýr
  • bílý jogurt
  • vanilkový cukr
  • pomerančová šťáva
  • želatina

Postup přípravy

1. Nejdříve si formu na pečení vyskládáme všemi Kinder mléčnými řezy.

Nejdříve si formu na pečení vyskládáme všemi Kinder mléčnými řezy.
Zdroj obrázku: Kinder, Nejdříve si formu na pečení vyskládáme všemi Kinder mléčnými řezy.

2. Dále si svaříme vodu s cukrem, aby se nám do ní vešel celý nakrájený citron a plátky citronu 20 minut povaříme v tomto nálevu.

Svaříme vodu s cukrem a citronem.
Zdroj obrázku: Kinder, Svaříme vodu s cukrem a citronem.

3. V míse si mezitím smícháme smetanový sýr s jogurtem a vanilkovým cukrem.

4. Nyní si v jiném hrnci svaříme pomerančovou šťávu s cukrem a vanilkový puding smícháme metličkou s citronovou šťávou.

Svaříme pomerančovou šťávu s cukrem.
Zdroj obrázku: Kinder, Svaříme pomerančovou šťávu s cukrem.

5. Tuto citronovou šťávu nalejeme do vařící se pomerančové šťávy a mícháme během vaření do zhoustnutí.

6. Želatinu si rozpustíme dle návodu na obalu ve vodě a poté ji vmícháme do krému.

7. Krém rovnoměrně rozetřeme na mléčné řezy ve formě.

Krém rovnoměrně rozetřeme na mléčné řezy ve formě.
Zdroj obrázku: Kinder, Krém rovnoměrně rozetřeme na mléčné řezy ve formě.

8. Citrusový puding nyní naneseme na krém na několik pravidelných míst a vidličkou ho spojíme s krémem a vytvoříme tak mramorování.

Citrusový puding nyní naneseme na krém na několik pravidelných míst a vidličkou ho spojíme s krémem a vytvoříme tak mramorování.
Zdroj obrázku: Kinder, Citrusový puding nyní naneseme na krém na několik pravidelných míst a vidličkou ho spojíme s krémem a vytvoříme tak mramorování.

9. Necháme 2 hodiny zchladnout v lednici a můžeme podávat.

Citron je kvalitní dávka vitamínu C

Hledáte motivaci k přípravě těchto řezů? Čerstvý citron použitý v tomto dezertu je nadmíru bohatým zdrojem vitamínu C. Kromě prevence a léčby nachlazení a chřipky má také antioxidační vlastnosti. Citron patří právem mezi nejoblíbenější ovoce na světě. Pokud chcete do děti dostat velkou dávku “céčka”, připravte jim tento lahodný a osvěžující dezert.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest