Ultra nebezpečné čokoládové cookies. Sušenky, kterých nikdy nebudete mít dost. ? Zlatohnědé okraje s krásně měkkými středy. Tento jednoduchý recept zvládnete za pouhých 30 minut! Tak schválně, jak často budete tyto sušenky péct… U nás se pečou častou, jsme totiž velcí milovníci čokolády a díky soli, která je v sušenkách, je chuť obzvlášť zajímavá a velmi chutná
Čokoládové cookies jsou synonymem pro pohodové odpoledne a jsou oblíbenou svačinou po celém světě. Tyto drobné sladkosti, plné kousků čokolády, dokážou zlepšit náladu a přinést pocit pohody. Jsou ideální k šálku horkého mléka nebo kávy či s čajem. Tyto rychlé sušenky zaberou jen 15 minut přípravy, 12 minut pečení.
Recept na božské čokoládové cookies sušenky
Potřebné vybavení
- Trouba
Suroviny
- 380 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička jemné mořské soli
- 220 g másla, pokojové teploty
- 100 g krystalového cukru
- 200 g třtinové cukru
- 2 lžičky vanilky (vanilkové esence)
- 2 ks velká vejce, pokojové teploty
- 200 g čokoládových koleček (nebo nakrájená čokoláda, my máme 70% hořkou)
Postup
- Předehřejeme troubu na 180ºC
- Plechy vyložíme pečícím papírem
- Ve střední misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl
- Ve druhé (větší) míse vyšleháme máslo, krystalový cukr a hnědý cukr do krémova, asi 2 minuty
- K vyšlehaným surovinám přidáme vanilku a vejce, vše šleháme, dokud se suroviny pořádně propojí
- Postupně vmícháme moučnou směs
- Následně vmícháme čokoládu
- Pokud to čas dovolí, zabalíme těsto do plastové fólie a necháme v ledinci uložet 3-24 hodin (v lednici se lépe rozloží chutě jednotlivých složek v těstu), ale není nutné
- Z těsta uděláme kuličky a pokládáme je na připravené plechy
- Pečeme 11-13 minut nebo do zlatohnědé barvy