Podle názvu může tato pochoutka budit respekt možná ještě dřív, než se objeví na talíři. Když zazní slovo „ďábelský“, srdce milovníků masa zpozorní. Je to pocta všem, kdo se nebojí výrazné chuti a kořeněné vůně. A zároveň jde o dobrotu, kterou si s chutí nakrájíte k dobrému filmu a poslouží jako poctivý snack. Užijete si každé sousto! Samozřejmě nejde o maso pro dietáře, ale pro ty, kteří chtějí jíst naplno.

Bůček má v české kuchyni dlouhou tradici. V této „ďábelské variantě“ ukáže své přednosti v plné parádě. Rozdmýchá chuťové pohárky a zároveň pohladí nostalgii po domácích dobrotách. Pojďme se podívat, jak na tento dokonalý ďábelský bůček!

Recept na ďábelský bůček

Ingredience pro přípravu

  • 600 g bůčku
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • pepř čerstvě mletý
  • 5 stroužků česneku
  • sůl

Postup přípravy

1. Bůček uvaříme v osolené vodě doměkka.

2. Česnek rozetřeme se solí a potřeme jím teplý bůček ze všech stran.

3. Papriku a pepř smícháme a obalíme v ní bůček.

4. Zabalíme do alobalu a necháme v lednici 2 – 3 dny uležet.

Vepřový bůček.
Zdroj: freepik.com, Vepřový bůček.

Historické okénko

Už ve středověku se maso konzervovalo kořením a česnekem, zejména pokud nebylo možné jej ihned zpracovat. Postupem času předci zjistili, že konzervace není jediným benefitem takovéto úpravy masa. Výsledná chuť a struktura si získala srdce mnoha milovníků masa.

Recept a foto Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Pečený bůček

Pomalu pečený bůček s křupavou kůžičkou z domácí marinády – staročeská pochoutka s jednoduchou přípravou

Dokonalý pečený bůček: Měkký uvnitř, křupavý na povrchu, s pálivým křenem a sladkými švestkami

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest