Máte rádi játrovou paštiku, ale ta z obchodu není úplně podle vašich představ? Tuhle játrovou paštiku doporučujeme připravit i těm, kteří ji jinak nemusí, protože tato jim pravděpodobně zachutná. Zkuste a uvidíte sami. Na tento recept na paštiku, využijete běžně dostupné ingredience.
Užijte si jemnou texturu domácí játrové paštiky. Recept je velmi snadný, levný, ale výsledek nevšedně chutný. Jemná paštika vyrobená ideálně z jatečně čerstvých kuřecích jater smíchaným s máslem, cibulí, mrkví a důležitým kořením. Dopřejte si luxusní chuťový zážitek z domácí játrovky.
Recept na domácí játrovou paštiku z kuřecích jater
Potřebné vybavení
- 1 Pánev
- 1 Mísa
- Mixér
Suroviny
- 500 g Kuřecích jater
- 120 g Másla
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev
- Sůl, mletý černý pepř
- Muškátový oříšek (dle chuti)
Postup
- Játra omyjeme a případně odkrojíme přebytečné zbytky žlučníku.
- Játra nakrájíme na kousky.
- Cibule si nakrájíme na střední kostičky.
- Mrkev si nastrouháme na struhadle.
- Na pánev dáme 50g másla, cibuli a mrkev.
- Orestujeme na mírném ohni.
- Přidáme játra a chvíli restujeme odkrytá.
- Po chvíli přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud nejsou játra hotová.
- Důležité je dusit na mírném ohni, aby paštika nebyla suchá.
- Dušení trvá tak maximálně 7-8 minut. Nesmí se převařit.
- Nakonec osolíme, opepříme a případně přidáme špetku muškátového oříšku.
- Vše umixujeme v mixéru. Do mixéru přidáme 50g másla a mixujeme s ním.
- Jakmile získáme jemnou texturu ochutnáme, zda není potřeba dochutit.
- Přesuneme si paštiku do cílové nádoby a navrch nalijeme 20g rozpuštěného másla, aby povrch paštiky neztmavl.
- Nádobu přikryjeme potravinářskou fólií.