5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Máte rádi játrovou paštiku, ale ta z obchodu není úplně podle vašich představ? Tuhle játrovou paštiku doporučujeme připravit i těm, kteří ji jinak nemusí, protože tato jim pravděpodobně zachutná. Zkuste a uvidíte sami. Na tento recept na paštiku, využijete běžně dostupné ingredience.

Užijte si jemnou texturu domácí játrové paštiky. Recept je velmi snadný, levný, ale výsledek nevšedně chutný. Jemná paštika vyrobená ideálně z jatečně čerstvých kuřecích jater smíchaným s máslem, cibulí, mrkví a důležitým kořením. Dopřejte si luxusní chuťový zážitek z domácí játrovky.

Zdroj obrázku: plyashka, Recept na domácí játrovou paštiku.

Recept na domácí játrovou paštiku z kuřecích jater

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 40 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 5 menších sklenic
Připravíme si luxusní svačinku ve formě domácí játrové paštiky.

Potřebné vybavení

  • 1 Pánev
  • 1 Mísa
  • Mixér

Suroviny

  • 500 g Kuřecích jater
  • 120 g Másla
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev
  • Sůl, mletý černý pepř
  • Muškátový oříšek (dle chuti)

Postup 

  • Játra omyjeme a případně odkrojíme přebytečné zbytky žlučníku.
  • Játra nakrájíme na kousky.
  • Cibule si nakrájíme na střední kostičky.
  • Mrkev si nastrouháme na struhadle.
  • Na pánev dáme 50g másla, cibuli a mrkev.
  • Orestujeme na mírném ohni.
  • Přidáme játra a chvíli restujeme odkrytá.
  • Po chvíli přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud nejsou játra hotová.
  • Důležité je dusit na mírném ohni, aby paštika nebyla suchá.
  • Dušení trvá tak maximálně 7-8 minut. Nesmí se převařit.
  • Nakonec osolíme, opepříme a případně přidáme špetku muškátového oříšku.
  • Vše umixujeme v mixéru. Do mixéru přidáme 50g másla a mixujeme s ním.
  • Jakmile získáme jemnou texturu ochutnáme, zda není potřeba dochutit.
  • Přesuneme si paštiku do cílové nádoby a navrch nalijeme 20g rozpuštěného másla, aby povrch paštiky neztmavl.
  • Nádobu přikryjeme potravinářskou fólií.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Pochutina, Předkrm, Svačina
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: játra, játrová paštika, paštika


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest