5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Domácí čokoládová zmrzlina je lahodná a zdravější alternativa k průmyslově vyráběným zmrzlinám. Bez přidaných konzervantů si můžete vychutnat čistou chuť čokolády. Tento recept je jednoduchý a zahrnuje pouze několik základních kroků a ingrediencí.

Další tipy pro výrobu domácí čokoládové zmrzliny:

Pro ještě bohatší chuťový zážitek můžete do základu čokoládové zmrzliny přidat různé ingredience:

  1. Čokoládové kousky: Přimíchejte malé kousky hořké, mléčné nebo bílé čokolády těsně před tím, než směs vložíte do mrazáku. Tím získáte texturu a dodatečnou chuť čokolády.
  2. Ořechy: Nasekané ořechy, jako jsou vlašské ořechy, mandle nebo lískové ořechy, dodají zmrzlině křupavost a bohatou chuť.
  3. Karamelová poleva: Před zmrazením můžete směs lehce promíchat s karamelovou polevou pro vytvoření karamelových pruhů ve zmrzlině.
  4. Ovoce: Přidejte kousky ovoce, jako jsou maliny, jahody nebo banány, pro osvěžující chuťový kontrast k čokoládě.
Zdroj obrázku: Edokoff, Šlehání směsi na zmrzlinu

Recept na domácí čokoládovou zmrzlinu do skleniček

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Doba odpočinku 4 hodiny
Celkový čas 4 hodiny 15 minut
Porcí 3 porce
Lahodnou domácí zmrzlinu si dokážeme připravit z pohodlí domova za pomoci základních ingrediencí

Potřebné vybavení

  • ruční mixér

Suroviny

  • 250 mililitrů smetany (33% tuku)
  • 2 vejce (slepičí )
  • 1 polévková lžíce kakaového prášku
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1,0-1,5 gramů vanilinu

Postup 

  • Oddělte žloutky od bílků.
  • V míse smíchejte žloutky, kakaový prášek a moučkový cukr.
    Míchání ingrediencí

    Zdroj obrázku: Edokoff, Příprava směsi na čokoládovou zmrzlinu

  • Šlehejte, dokud směs nebude hladká a dobře spojená.
  • Bílky vyšlehejte do tuhých špiček. Šlehání ukončete, až budou bílky pevně držet tvar.
  • V samostatné míse vyšlehejte smetanu (studenou) s vanilinem po dobu 4-5 minut, dokud nezhoustne.
    Příprava šlehačky

    Zdroj obrázku: Edokoff, Mražení ingrediencí

  • Do vyšlehané smetany postupně přidejte ušlehané bílky a kakaovou směs se žloutky.
  • Vše důkladně promíchejte mixérem, dokud nevznikne hladká hmota.
    Šlehání zmrzliny

    Zdroj obrázku: Edokoff, Šlehání čokoládové zmrzliny

  • Připravenou směs nalijte do vhodných nádob na zmrzlinu.
    Servírování

    Zdroj obrázku: Edokoff, Čokoládová zmrzlina ve skleničkách

  • Umístěte nádoby do mrazáku a nechte zmrzlinu tuhnout po dobu minimálně 4 hodin.
    Mražení zmrzliny

    Zdroj obrázku: Edokoff, Přemístění zmrzliny do mrazáku

  • Po čtyřech hodinách je zmrzlina připravena k servírování.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 30 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čokoládová zmrzlina, domácí zmrzlina
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest