Minulý týden jsem zkonstatovala, že v lednici leží kostka droždí a tak jsme si s partnerem dali k večeři drožďovou pomazánku. Jaké bylo naše zjištění po večeři? Že jsme si super pochutnali a že tuto pomazánku jsme určitě nedělali naposledy. Máte li rádi droždí, je tato retro pomazánka to nejlepší, co můžete připravit rychle a spotřebovat třeba jen tak pro strýčka příhodu zakoupené droždí.
Vůně restovaného droždí s cibulkou je nezaměnitelná a už během chvilky se promění v jemnou, hladkou pomazánku, kterou stačí jen smíchat s vajíčky a dochutit. Pomazánka je krásně nadýchaná, plná chutí a lehce pikantní, přesto tak jednoduchá, že jí zvládne snad každý. Bude vám chutnat na čerstvém chlebu, pečivu, ale i na topince. je to jeden z receptů, který vás přesvědčí, že i z obyčejné suroviny lze vykouzlit poctivé pochutnání, které potěší.
Recept na drožďovou pomazánku
Ingredience nezbytné pro přípravu pomazánky z droždí – pro milovníky drožďové chuti
- 1 cibule
- olej nebo máslo
- 10x42g droždí
- 2 lžičky majoránky
- 4 stroužky česneku
- 4 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy pomazánky
1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a necháme pozvolna rozpustit.

2. Přidáme 2 lžičky majoránky a vaříme 1 minutu. Poté přidáme 4 vejce, sůl a pepř a mícháme. Vaříme do ztuhnutí vajec.

Pomazánku podáváme s chlebem, kyselou okurkou a petrželkou (já jsem do ní nakrájela pažitku) a podávala s chlebem a rajčátkem.
Pomazánka z vajec a mrkve dochucená majonézou a smetanou: Ideální na jednohubky a k čerstvému chlebu
Rybičková pomazánka: Výtečné kanapky z uzené makrely, které se hodí na oslavy i na Silvestra
Zdroj a fotky: Rychle se najíst