Tento koláč si určitě zamilujete, protože vypadá velice slavnostně a přitom je úplně jednoduchý. Kombinuje jemnost mléčného krému a hořkou chuť kakaa, nepotřebujete troubu a navíc ho můžete připravit den předem. Je ideální jako rychlé pohoštění či sladké občerstvení v horkém létě, kdy se vám trouba vůbec nechce zapínat.
Tyčinku Milky Way zná asi každé dítě. Její sladký mléčný krém je tak nadýchaný, že připomíná obláček, na kterém jen tak polehoučku klouže hutná čokoládová poleva. A vrstva sušenek to vše spojuje. A přesně takový je i náš dnešní nepečený koláč, který pouze sestavíte, vychladíte a mlsáte. Tak jej pojďme ochutnat spolu!
Recept na nepečený Milky Way koláč se sušenkami a čokoládovou polevou
Ingredience potřebné na přípravu nepečeného Milky Way koláče
- 45 ks čokoládových sušenek
- 250 g změklého másla
- 250 g sušeného mléka
- 180 ml mléka
- 130 g cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 200 g čokolády a 1 lžíci másla na polevu
- plech o velikosti 42×20 cm
Postup přípravy nepečených řezů
1. Do kastrůlku si nalijeme mléko a nasypeme cukr, za stálého míchání ho přivedeme k varu a necháme vychladit.
2. Slehačem vyšleháme změklé máslo, ke kterému přidáváme vychlazené mléko s cukrem, Když je vše dobře vyšlehané, přidáváme postupně sušené mléko za stálého šlehání.
3. Na dno plechu naskládáme vedle sebe sušenky a na ně navrstvíme část krému.
4. Opět naskládáme těsně vedle sebe sušenky a další část krému.

Tyčinky z nugátu jako luxusní vánoční cukroví s lískovými oříšky
5. Naskládáme poslední část sušenek, které nakonec polijeme čokoládovou polevou.
6. Polevu připravíme ohřátím másla a přidáním čokolády, kterou v másle řádně rozmícháme.
7. Po polití polevou necháme polevu chvíli vychladnout a dáme dezert chladit do lednice, aby se vrstvy propojily.
Koláč podáváme důkladně vychlazený, nejlépe na druhý den.

Když zmizí půl plechu dřív, než stihnete říct „Bingo“: nepečené Bingo řezy s pudingovou náplní

Domácí Bounty tyčinka na plechu: Čokoládovo-kokosové řezy spojující jemný kokos a výrazné kakao
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková