Jako dítě jsem sedávala u stolu a sledovala babičku, jak s elegancí a klidem připravuje domácí nudle do polévky. Byl to kouzelný okamžik. Je úžasné, když ze základních ingrediencí je možné vykouzlit něco tak chutného. Při přípravě domácích nudlí si vždy vybavím okamžiky, kdy jsem pozorovala svoji babičku. Během výroby nudlím se přenáším v čase a vzpomínám na dětské okamžiky. ❤️
Domácí nudle jsou velmi jednoduché. Vše co budeme potřebovat jsou pouze čtyři ingredience a trocha času a trpělivosti. Domácí nudle mají oproti těm kupovaným několik výhod – čerstvé nudle jsou bez konzervantů a můžeme si je přizpůsobit podle své chuti. Další výhodou je, že i velikosti a tvary si určíme sami.
Recept na Domácí nudle do polévky
Potřebné vybavení
- kuchyňská vál
- váleček na těsto
Suroviny
- 130 g hrubé mouky
- sůl
- 1 ks vejce
- 1 lžička vody
Postup
- Mouku nasypeme na vál nebo do mísy, pokud nemáte vál. K mouce přidáte vejce, vodu a špetku soli. Z uvedených surovin uhnětete krásné pevné až tuhé těsto.
- Podsypané těsto rozválíme na tenké pláty, těsto se nesmí lepit. Vyválené těsto musí být téměř průhledné.
- Pláty těsta necháme uschnout, po cca 15 minutách otočíme. Aby uschly ze všech stran.
Domácí nudle do polévky – základní zavářka do polévek
- Následně pláty poskládáme na sebe a krájíme je na tenké nudle, šířku si zvolíte dle svých potřeb.
- Poté nudle necháme pořádně ještě vyschnout. Po vyschnutí uskladníme do dózy a využijeme dle potřeby – na zavaření do polévky.