Vypadají záhadně a elegantně už od pohledu a nikdo by asi netvrdil, že jsou nepečené. Eskymo řezy jsou známé dávno, ale vždycky to byly řezy pečené. Bílá tlustá náplň jim dodává jas a tmavý korpus a čokoládová poleva právě tu záhadnost. Nevědět recept asi bych nevěděla, co může tento dezert obsahovat a z čeho je jako nepečený připravený.
Vlastně jsem si vzpomněla co mně tyhle zajímavé a záhadné řezy připomínají. Jestli si pamatujete, existoval nanuk nebo zmrzlina Eskymo, který vypadal úplně stejně. Přiznám se, že nevím, zda se ještě prodává, ale inspirace pro tento recept určitě pochází z něj. Tak to vyzkoušíme?
Recept na černobílé řezy bez pečení nazývané Eskymo
Ingredience na eskymo řezy, záhadné černobílé řezy bez pečení
- 390 g čokoládových sušenek
- 180 g másla
- 80 g kokosového pudinku v prášku
- 9 dl mléka
- 60 cukru moučky
- 500 g tvarohu
- 3 lžičky kokosové esence
- 40 g ztužovače šlehačky
- 300 g čokolády na vaření
- strouhaný kokos
- dortová forma o průměru 23 cm
Postup přípravy nepečených eskymo řezů
1. Nejprve si uvaříme hustý pudink a to tak, že asi ve 250 ml mléka rozmícháme 80 g pudinkového prášku. Zbytek mléka dáme vařit s 60 g cukru a do vařícího nalijeme pudinkovou směs rozmíchanou v mléku. Za stálého míchání vaříme na hustý pudink, který mírně vychladíme, přikryjeme folií a necháme asi 2 hodiny chladit.
2. 360 g sušenek pomocí mixéru rozemeleme na jemný prášek, který v misce smícháme s rozpuštěným máslem (180 g). Řádně promícháme a natlačíme do vymazané a vysypané dortové formy. Formu s korpusem dáme na 10 minut do lednice.

Eskymo řezy: Snadná buchta pro milovníky kokosu, která je zdobená čokoládou
3. Vyšleháme si tvaroh, kokosovou esenci a Moučkový cukr, přidáme vychlazený kokosový pudink a nakonec ztužoval šlehačky. Vyšleháme krém, který naneseme na sušenkový korpus a minimálně na 1 hodinu dáme do lednice.
4. Nad parou si v misce rozpustíme 300 g čokolády na vaření, přidáme 1,5 dl teplého mléka. Smšs důkladně ohřejeme a rozmícháme, aby nebyly v polevě hrudky.
5. Dort vyndáme z lednice, sundáme boční část formy a celý dort polijeme – i strany čokoládovou polevou. Vrchní část posypeme strouhaným kokosem a dort dáme chladit na 4-5 hodin do lednice.
Servírování
Podáváme řádně vychlazené, případně s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.

Prezidentské ořechové řezy: Fantastická kombinace kokosu a čokolády
Zdroj Ilona Mikulecká, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI