Jablečné toasty nejsou jen obyčejná snídaně nebo svačina. Připomínají spadané listí, voňavá jablka pečená v troubě a horký čaj na stole. Ať už byly plněné marmeládou nebo jablky se skořicí, vždy měly tu typickou vůni podzimu s jemným leskem cukru na povrchu, který připomínal první ranní mrazíky.
Dříve se připravovaly na pánvi, v troubě a dnes i v toastovači. Původně se dělaly ze zbytků chleba, dnes používáme toastový chléb. Jeho plátky mají ideální velikost pro toastovač, jsou lehce nasládlé, nadýchané, s jemnou střídkou a tenkou kůrkou, proto se hodí jak na sladké, tak na slané varianty. První elektrický toastovač byl patentován v roce 1921 v Americe a od té doby se toastový chléb stal oblíbeným po celém světě. Pokud jej doma máte, pojďte se rovnou pustit do této jablečné snídaně.
Recept na toasty plněné jablky a skořicí
Ingredience potřebné k přípravě zlatých kapes babího léta-Jablečných toastů
- plátky toastového chleba
- 2 jablka
- mleté ořechy
- cukr krystal dle chuti
- 2 vanilkové cukry
- skořice
- moučkový cukr na posypání
- máslo
- meruňková marmeláda
Postup přípravy sladkých toastů
1. Jablka nastrouháme a vyždímáme nebo dáme na sítko odtéct. Poté smícháme s ostatními ingrediencemi dle chuti.
2. Polovinu plátků toastového chleba potřeme máslem a poklademe jablečnou směsí.
3. Druhou polovinu potřeme meruňkovým džemem a přiklopíme na plátky s jablky.
4. Hotové toasty dáme do toastovače upéct do zlatova a posypeme Moučkovým cukrem.
Tipy
Podáváme jak teplé k snídaní, tak studené třeba dětem na svačinu. Obě varianty jsou výborné.

Zapečené sendviče – rychlé kanapky z trouby

Snadný recept na Jogurtové lívance s jablky: Nadýchané lívanečky se skořicí jsou skvělou snídaní pro celou rodinu
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková