Karamelové milionářské řezy jsou luxusní a lahodný dezert, který kombinuje tři neodolatelné vrstvy. Nadýchaný korpus, bohatou karamelovou náplň a vrstvu čokoládové polevy. Tento dezert si získal oblibu díky své vyvážené kombinaci chutí a textur, kde se křehké těsto mísí s krémovým karamelem a křupavou čokoládovou vrstvou. “Milionářské” řezy jsou pojmenovány proto, že jejich chuť je bohatá a dekadentní, evokující pocit luxusu a výjimečnosti.

Recept na milionářské řezy je všestranný a umožňuje různé varianty, například použití mléčné nebo hořké čokolády podle preferencí. Karamelová náplň, kterou tvoří kondenzované mléko, je klíčovým prvkem receptu, protože jí dodává jemnou a sladkou chuť, která perfektně kontrastuje s hořkostí čokolády a máslovou chutí základu.

Recept na karamelové milionářské řezy

Délka pečení v troubě 15 minut.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 140 g mletých mandlí
  • 80 g hladké mouky
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 175 g másla

Karamel:

  • 200 g másla
  • 70 g hnědého cukru
  • špetka mořské soli
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka

Poleva:

  • 150 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády

Postup přípravy

Karamelové milionářské řezy.
Zdroj obrázku: electrabakery, Karamelové milionářské řezy.

1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

2. Smícháme všechny suché ingredience a přidáme studené máslo pokrájené na kostky.

3. Prsty ingredience vypracujeme do drobenky a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Rukou na plechu umačkáme a pečeme v předehřáté troubě 15 minut.

4. Než se těsto upeče, připravíme si karamel. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme cukr a kondenzované mléko, osolíme a mícháme, než se vše spojí do hladkého krému.

5. Krém nalijeme na upečený korpus a zarovnáme. Vložíme do chladničky a necháme chladit asi 30 minut.

6. Připravíme si vodní lázeň a každou čokoládu nalámeme do zvláštní misky. Postupně ve vodní lázni obě čokolády rozpustíme.

7. Řezy vyndáme z lednice a přelijeme hořkou čokoládou. Na hořkou tmavou čokoládu nalejeme cikcak bílou čokoládu a párátkem promícháme do spirály.

8. Moučník necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici a krájíme na řezy.

Proč zvolit milionářské řezy?

Milionářské řezy jsou oblíbené na slavnostních příležitostech, ale i při běžném rodinném posezení. Díky jednoduchosti přípravy a luxusní chuti si tento dezert snadno získá místo na vašem stole. Je ideální volbou, pokud chcete ohromit své hosty něčím výjimečným, ale přitom nechcete strávit hodiny v kuchyni.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest