Tento koláč s blumami a vanilkovým pudinkem je skutečná lahůdka, která kombinuje šťavnatost blum s krémovostí vanilkového pudinku. Uvidíte, že tento koláč okouzlí nejen vás, ale i každého, komu ho nabídnete.

Blumy se díky své kyselé chuti dokonale doplňují s jemným vanilkovým pudinkem a pikantností skořice. Tento koláč nadchne každého kdo ho ochutná. Připravíme si vanilkový pudink, blumy a křehké těsto, které necháme nějakou dobu v lednici vychladit. Jelikož mám ráda drobenku, tak navrch je přidaná, ale tuto část můžete klidně vynechat.

Recept na Koláč s blumami a vanilkovým pudinkem

Potřebné suroviny na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 3 žloutky
  • 200 g másla (pokojové teploty)
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 18 ks blum (které budou odpeckované a rozpůlené)
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • mletá skořice na blumy

Suroviny na pudink:

  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 3 hrnky mléka

Suroviny na drobenku (volitelné):

  • 70 g másla pokojové teploty
  • 70 g krystalového cukru
  • 70 g polohrubé mouky

Postup:

1. Nejprve si zaděláme těsto: smícháme mouku, s vejci, žloutky, máslem, cukrem, kypřícím práškem do pečiva a špetkou solí. Z uvedených surovin vypracujeme kompaktní těsto, které dáme minimálně na 30 minut odležet do lednice.

2. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

3. Mezitím si připravíme vanilkový pudink: polovinu mléka ohřejeme a v druhé studené polovině rozmícháme pudink s cukrem. Jakmile se mléko ohřeje, snížíme teplotu a vylijeme studené mléko s rozmíchaným pudinkem. Vše důkladně promícháme, mícháme tak dlouho dokud pudink nezačne houstnout. Když je pudink hotový dáme ho stranou.

4. Připravené těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na dvě části (60% a 40%). Větší část těsta rozválíme a položíme na dno připravené zapékací misky. Dno misky máme vyložené pečícím papírem.

5. Na rozválené těsto nasypeme 2 lžíce krupičky a rozprostřeme na něj připravené a odpeckované blumy. Blumy posypeme jemně skořicí.

6. Nyní vše zalijeme vanilkovým pudinkem. Na pudink nasypeme připravenou drobenku (smícháním másla, cukru a polohrubé mouky). Takto připravený koláč dáme péct do vyhřáté trouby na 50 minut.

7. Když je drobenka do zlatavé barvy, vyndáme koláč a necháme ho vychladit. Vychlazený koláč podáváme.

Dobrou chuť.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest