Někdy je čas a chuť na lehké jídla a saláty, ale někdy zase dostaneme chuť na pořádný kus voňavého a šťavnatého masa. To je právě chvíle, kdy přijde na řadu pečená krkovičku plněná sýrem a slaninou, které se při pečení roztečou a svojí neskutečnou chutí krkovičku obohatí. Každé sousto je pak bohaté s tak trochu slavnostní. Stačí vám k tomu jednoduchá příloha a máte dokonalé jídlo, které překvapí a zasytí, v zimě dokonce i zahřeje.

Tato křehká krkovička ukrývající poklady je velice lákavá už svým vzhledem. Naplněná totiž připomíná něco, co vaše chuťové buňky zaujme na první dobrou. Tak pojďte směle do toho a žádné jiné maso na tento druh pokrmu nekupujte. Protože krkovice je na plnění ideální. Náplně sice můžete doplnit dle chuti, třeba cibulí a žampiony, ale ona vždycky bude vypadat slavnostně a nadupaná chutěmi tak bude i chutnat.

Recept na Křehkou krkovičku ukrývající poklady, které se pečením rozplynou do krémového snu

Ingredience potřebné na přípravu Poklady naplněné krkovičky

  • 12éé g vepřové krkovice bez kosti a kůže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1/2 lžičky Oregana
  • 100 g slaniny
  • 80 g plátkového sýra
  • 100 ml vody

Postup přípravy pečené naplněné krkovičky

1. Do umytého a osušeného masa uděláme nožem cca 1 cm tlusté zářezy, téměř až vespod (nesmíme přeříznout maso úplně).

2. Celé maso i do zářezů potřeme řádně směsí oleje, soli a koření.

3. Do každého zářezu vložíme plátek slaniny a sýra (plníme dle chuti). Kdyby se maso otvíralo, zajistíme párátkem.

Krkovičku naplníme do zářezů a pečeme v troubě přikrytou a podlitou vodou.
Krkovičku naplníme do zářezů a pečeme v troubě přikrytou a podlitou vodou.

4. Maso vložíme do zapékací misky, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě asi 45 minut při teplotě 180 stupňů.

5. Poté pokličku odkryjeme a pečeme odkryté ještě 15 minut.

Servírování

Podáváme s bramborami, šťouchanými brambory anebo s čerstvým chlebem.

Obrázek receptu na Voňavou pečenou krkovičku se smetanovými brambory a svěžím salátem

Voňavá pečená krkovička se smetanovými bramborami a svěžím salátem

Obrázek receptu na krkovici s bramborami z jedné pánve.

Krkovička s opečenými bramborami, cibulkou a pivní omáčkou z jedné pánve

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest