Někdy je čas a chuť na lehké jídla a saláty, ale někdy zase dostaneme chuť na pořádný kus voňavého a šťavnatého masa. To je právě chvíle, kdy přijde na řadu pečená krkovičku plněná sýrem a slaninou, které se při pečení roztečou a svojí neskutečnou chutí krkovičku obohatí. Každé sousto je pak bohaté s tak trochu slavnostní. Stačí vám k tomu jednoduchá příloha a máte dokonalé jídlo, které překvapí a zasytí, v zimě dokonce i zahřeje.
Tato křehká krkovička ukrývající poklady je velice lákavá už svým vzhledem. Naplněná totiž připomíná něco, co vaše chuťové buňky zaujme na první dobrou. Tak pojďte směle do toho a žádné jiné maso na tento druh pokrmu nekupujte. Protože krkovice je na plnění ideální. Náplně sice můžete doplnit dle chuti, třeba cibulí a žampiony, ale ona vždycky bude vypadat slavnostně a nadupaná chutěmi tak bude i chutnat.
Recept na Křehkou krkovičku ukrývající poklady, které se pečením rozplynou do krémového snu
Ingredience potřebné na přípravu Poklady naplněné krkovičky
- 12éé g vepřové krkovice bez kosti a kůže
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička grilovacího koření
- 1/2 lžičky Oregana
- 100 g slaniny
- 80 g plátkového sýra
- 100 ml vody
Postup přípravy pečené naplněné krkovičky
1. Do umytého a osušeného masa uděláme nožem cca 1 cm tlusté zářezy, téměř až vespod (nesmíme přeříznout maso úplně).
2. Celé maso i do zářezů potřeme řádně směsí oleje, soli a koření.
3. Do každého zářezu vložíme plátek slaniny a sýra (plníme dle chuti). Kdyby se maso otvíralo, zajistíme párátkem.
4. Maso vložíme do zapékací misky, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě asi 45 minut při teplotě 180 stupňů.
5. Poté pokličku odkryjeme a pečeme odkryté ještě 15 minut.
Servírování
Podáváme s bramborami, šťouchanými brambory anebo s čerstvým chlebem.

Voňavá pečená krkovička se smetanovými bramborami a svěžím salátem
