Tento bohatý a lahodný šlehaný krém z mascarpone, také znám jako šlehačka z mascarpone je velice rychlý a variabilní, protože jeho příprava trvá pouhých 5 minut a je možné jej použít v mnoha dezertech a dortech. Tento recept je chutnější než běžná šlehačka a je dostatečně stabilní, aby vydržel v lednici až 2 dny. Se špetkou vanilky a špetkou soli chutná jako lehký a vzdušný tvarohový koláč, proto jej můžeme s klidem použít do koláčů, pudinků a tiramisu dortu.
Recept na Krém z mascarpone a šlehačky: Jednoduchá a lahodná varianta bez ztužovače
Ingredience na přípravu
- 1/2 hrnku Mascarpone
- 1/2 hrnku + 2 PL studené smetany na šlehání (min. 33%)
- 1 PL hnědého cukru, javorového sirupu nebo medu (dle chuti)
- ½ lžičky vanilkové esence, nebo semínek z ½ vanilkového lusku
- špetka soli
Postup přípravy
1. V šlehači šleháme Mascarpone s cukrem, přidáme ostatní ingredience a šleháme 1-2 minuty, dokud krém není hladký a hustý.
Na závěr
Krém použijeme ihned, nebo přikryjeme a dáme do chladu, kde vydrží až dva dny.
Pokud krém skladujeme déle než několik hodin, před použitím jej radši znovu prošleháme. Pokud krém omylem přešleháme a bude zrnitý, můžete jej zachránit jemným vmícháním kapky husté smetany, dokud se znovu nevyhladí.