Tento bohatý a lahodný šlehaný krém z mascarpone, také znám jako šlehačka z mascarpone je velice rychlý a variabilní, protože jeho příprava trvá pouhých 5 minut a je možné jej použít v mnoha dezertech a dortech. Tento recept je chutnější než běžná šlehačka a je dostatečně stabilní, aby vydržel v lednici až 2 dny. Se špetkou vanilky a špetkou soli chutná jako lehký a vzdušný tvarohový koláč, proto jej můžeme s klidem použít do koláčů, pudinků a tiramisu dortu.

Recept na Krém z mascarpone a šlehačky: Jednoduchá a lahodná varianta bez ztužovače

Ingredience na přípravu

  • 1/2 hrnku Mascarpone
  • 1/2 hrnku + 2 PL studené smetany na šlehání (min. 33%)
  • 1 PL hnědého cukru, javorového sirupu nebo medu (dle chuti)
  • ½ lžičky vanilkové esence, nebo semínek z ½ vanilkového lusku
  • špetka soli

Postup přípravy

1. V šlehači šleháme Mascarpone s cukrem, přidáme ostatní ingredience a šleháme 1-2 minuty, dokud krém není hladký a hustý.

Krém šleháme v šlehači do shoustnutí.
Zdroj obrázku: stressbaking, Krém šleháme v šlehači do shoustnutí.

Na závěr

Krém použijeme ihned, nebo přikryjeme a dáme do chladu, kde vydrží až dva dny.
Pokud krém skladujeme déle než několik hodin, před použitím jej radši znovu prošleháme. Pokud krém omylem přešleháme a bude zrnitý, můžete jej zachránit jemným vmícháním kapky husté smetany, dokud se znovu nevyhladí.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest