Kachna na asijský způsob je lahůdka, která vás nadchne kombinací jemného masa a křupavé kůrky s bohatými exotickými chutěmi typickými pro asijskou kuchyni. Klíčovou roli hraje marináda ze sojové omáčky a medu, která dodává jídlu autentický asijský nádech. Sojová omáčka a med totiž vytvoří dokonale vyváženou glazuru, která při pečení karamelizuje a dodává masu neodolatelnou chuť. Křupavá kůrka a šťavnaté maso jsou hlavními znaky tohoto pokrmu, který je skutečným požitkem pro milovníky masa i asijské kuchyně.

Recept na asijskou kachnu

Délka pečení v troubě 50 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 2 kachní prsa
  • 2 lžíce ústřičné omáčky
  • 2 lžíce omáčky Teri Yaki
  • 1/2 lžičky soli
  • 1,5 lžičky hnědého cukru
  • 4 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce asijského koření
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky sójové omáčky na křupavou kůži
  • 3 lžíce rýžového octa

Postup přípravy

1. V míse si smícháme ústřičnou omáčku, Teri Yaki omáčku, půl lžičky soli, cukr, asijské koření a světlou sójovou omáčku na masovou stranu.

2. V jiné míse smícháme prohřátý rozpuštěný med, 2 lžičky sójové omáčky a rýžový ocet na stranu s kůží.

3. Omytá kachní prsa nařízneme do kosočtverce a položíme je do větší nádoby na plocho.

4. Na masovou stranu přidáme marinádu z prvního kroku, otočíme je dolejeme zbytek omáčky.

Kachnu namarinujeme.
Zdroj obrázku: witt, Kachnu namarinujeme.

5. Na kůži použijeme omáčku ze druhého kroku a průběžně během hodiny nanášíme omáčku opakovaně na kůži.

6. Namarinovaná kachní prsa přendáme do zapékací mísy, kterou zakryjeme víkem, a tu vložíme do předehřáté trouby na 150 stupňů na 45 minut.

7. Po této době zvýšíme teplotu na 230 stupňů, odstraníme víko a a ještě 5 minut dopečeme.

8. Po upečení vyndáme prsa z trouby a necháme je 10 minut odpočinout.

Typická asijská kuchyně

Asijská kuchyně je známá svou rozmanitostí chutí, ingrediencí a způsobů přípravy, které se liší podle jednotlivých regionů. Přesto existuje několik společných rysů, které tuto kuchyni charakterizují. Tím nejdůležitějším rysem je rozhodně čerstvost a zdravotní prospěšnost mnoha surovin. Dále nelze opomenout také časté používání různých dochucovadel a omáček, u kterých je již zdravotní přínos velice diskutabilní.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest