Tento předkrm nejen skvěle chutná, ale také vypadá originálně a na stole udělá velkou parádu. Na dnešní spirály z listového těsta potřebujete kromě samotného listového těsta pouze pár ingrediencí a vidličky nebo lžíce. Zajímavé je použití sýru Mozarella přímo nastrouhaného na těsto.

Spirálky lze péct i na plechu, ale takto pověšené budou mít hezčí tvar a krásnou barvu ze všech stran. Trik je v povysunutí mřížky v troubě, lžíce zavěste a pootočte, aby nevypadli a hurá pečeme! Pod zavěšené lžíce si dejte radši plech, aby vám kapající sýr a tuk ze slaniny nezašpinil troubu.

Recept na Spirálky z listového těsta: křupavý, sýrový, úžasně vypadající a chutný předkrm na párty

Ingredience potřebné na přípravu spirálek

  • 500 g listového těsta
  • 200 g sýru Mozarella
  • 20 g petržele
  • 200 g slaniny

Ingredience potřebné na náplň

  • 2 ks nakládaných okurek střední velikosti
  • 10 g kapary
  • 10 g kopru
  • 10 g zelené petrželové natě
  • 200 g majonézy
  • 10 ml citrónové šťávy
  • 150 g smetanového sýra
  • 1 stroužek česneku

Postup přípravy předkrmu z listového těsta

1. Listové těsto rozválíme na placku anebo použijeme čerstvé rozválené listové těsto.

2. Těsto rozkrojíme na dvě poloviny.

3. Mozarellu nastrouháme na hrubém struhadle a rovnoměrně navrstvíme na jednu polovinu těsta.

Obrázek receptu na kynuté záviny se čtyřmi náplněmi.

Tradiční závin ve čtyřech podobách – makový, ořechový, jablečný a višňový

4. Petrželovou nať nakrájíme drobně a posypeme nastrouhanou mozarellu. Poté přikryjeme druhou polovinou těsta.

Těsto rozkrojíme na půl a jednu půlku posypeme Mozarellou a petrželovou natí.
Zdroj: appetizing.baking, Těsto rozkrojíme na půl a jednu půlku posypeme Mozarellou a petrželovou natí.

5. Toto naplněné těsto nakrájíme podle pravítka na proužky.

Přikryjeme druhou polovinou těsta a nakrájíme na proužky.
Původ: appetizing.baking, Přikryjeme druhou polovinou těsta a nakrájíme na proužky.

6. Na každý proužek položíme plátek masové slaniny.

7. Špejlí uděláme uprostřed slaniny pomyslný důlek.

Proužky poklademe plátky slaniny a hůlkou uděláme důlek.
Zdroj: appetizing.baking, Proužky poklademe plátky slaniny a hůlkou uděláme důlek.

8. Každý proužek natočíme opatrně na jednu lžíci a pověsíme na mřížku v troubě.

roužky natočíme na lžíci a pověsíme na mřížku v troubě.
Původ: appetizing.baking, Proužky natočíme na lžíci a pověsíme na mřížku v troubě.

9. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 15-20 minut.

ečeme pověšené v troubě.
Zdroj: appetizing.baking, Pečeme pověšené v troubě.

10. V misce smícháme všechny ingredience určené na náplň a pomocí cukrářského sáčku hotovou náplní naplníme upečené a vychladlé spirálky.

Naplníme pomocí cukrářského sáčku.
Původ: appetizing.baking, Naplníme pomocí cukrářského sáčku.

Servírování

Upečené spirálky můžeme podávat buď samotné jako jednohubky anebo jako předkrm naplněné koprovo-sýrovou náplní.

Obrázek receptu na Párky v listovém těstě

Párečky v listovém těstě: snadná sváteční dobrota

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest