Krůtí maso se zeleninou a arašídy na asijský způsob je oblíbené jídlo nejen v naší domácnosti. Pro někoho je to čína pro jiného kungpao. Je to ale rize český recept, který s asijskými recepty příliš společného nemá :-), je to prostě krůtí soté. Je to ale v každém případě rychlé jídlo, které je plné chutí. Recept na krůtí nudličky snadno připravíte z dostupných ingrediencí a proto se může stát oblíbeným a nenáročným jídlem k obědu či večeři i vás doma. Arašídy přidávají pokrmu křupavost a příjemnou oříškovou chuť. Pokrm je dochucen sójovou omáčkou, což mu dodává jemně nasládlý a pikantní podtón. Celkový výsledek je vyvážený a chutný. Servírujeme s hranolkami, ale stejně dobře se hodí i rýže.

Recept na Krůtí soté se zeleninou a arašídy – nudličky se sladkokyselou omáčkou

Ingredience k přípravě

  • olej
  • krůtí maso
  • cibule
  • česnek
  • sůl a pepř
  • sladká a pílivá paprika
  • mrkev
  • zlená, červená a žlutá paprika
  • arašidy
  • zelená petrželová nať
  • masový anebo zeleninový vývar
  • kukuřice z konzervy
  • vegeta
  • pórek
  • sojová omáčka

Postup

1. Umyté a osušené krůtí maso nakrájíme na nudličky a na oleji osmahneme do zlatova.

Maso nakrájené na nudličky restujeme.
Maso nakrájené na nudličky restujeme.

2. Nakrájíme na měsíčky nakrájenou cibuli a chvíli spolu restujeme.

3. Za občasného míchání přidáváme nakrájený česnek, sůl a pepř, sladkou a pálivou červenou papriku, poté přidáme mrkev a všechny barvy paprik a vše ještě dohromady restujeme.

Postupně přidáváme ingredience.
Postupně přidáváme ingredience.

4. Přidáme arašidy a za stálého míchání restujeme, poté přidáme petrželku a podlejeme vývarem. Přidáme ještě kukuřici a dochutíme Vegetou (Kuchárek), přivedeme k varu. Necháme asi 20 minut vařit, přidáme pórek nakrájený na kolečka a trochu sójové omáčky dle chuti.

Zalejeme vývarem a dusíme.
Zalejeme vývarem a dusíme.

Podávání

Podávejte s vařenou rýží nebo nudlemi. Posypte sezamovými semínky a čerstvým koriandrem podle chuti.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest