Krůtí maso se zeleninou a arašídy na asijský způsob je oblíbené jídlo nejen v naší domácnosti. Pro někoho je to čína pro jiného kungpao. Je to ale rize český recept, který s asijskými recepty příliš společného nemá :-), je to prostě krůtí soté. Je to ale v každém případě rychlé jídlo, které je plné chutí. Recept na krůtí nudličky snadno připravíte z dostupných ingrediencí a proto se může stát oblíbeným a nenáročným jídlem k obědu či večeři i vás doma. Arašídy přidávají pokrmu křupavost a příjemnou oříškovou chuť. Pokrm je dochucen sójovou omáčkou, což mu dodává jemně nasládlý a pikantní podtón. Celkový výsledek je vyvážený a chutný. Servírujeme s hranolkami, ale stejně dobře se hodí i rýže.
Recept na Krůtí soté se zeleninou a arašídy – nudličky se sladkokyselou omáčkou
Ingredience k přípravě
- olej
- krůtí maso
- cibule
- česnek
- sůl a pepř
- sladká a pílivá paprika
- mrkev
- zlená, červená a žlutá paprika
- arašidy
- zelená petrželová nať
- masový anebo zeleninový vývar
- kukuřice z konzervy
- vegeta
- pórek
- sojová omáčka
Postup
1. Umyté a osušené krůtí maso nakrájíme na nudličky a na oleji osmahneme do zlatova.
2. Nakrájíme na měsíčky nakrájenou cibuli a chvíli spolu restujeme.
3. Za občasného míchání přidáváme nakrájený česnek, sůl a pepř, sladkou a pálivou červenou papriku, poté přidáme mrkev a všechny barvy paprik a vše ještě dohromady restujeme.
4. Přidáme arašidy a za stálého míchání restujeme, poté přidáme petrželku a podlejeme vývarem. Přidáme ještě kukuřici a dochutíme Vegetou (Kuchárek), přivedeme k varu. Necháme asi 20 minut vařit, přidáme pórek nakrájený na kolečka a trochu sójové omáčky dle chuti.
Podávání
Podávejte s vařenou rýží nebo nudlemi. Posypte sezamovými semínky a čerstvým koriandrem podle chuti.