Kdo by odolal křupavým nugetkám ve zlatavém těstíčku? Když do těstíčka přidáme ještě navíc chilli, dostaneme příjemnou pikantní kombinaci, která osloví každého, kdo si libuje v ostřejších chutích. Tato domácí varianta nugetek v těstíčku vás zajisté zaujme a zachutná více, než ty tukem přesycené z různých fastfoodů. Množství chilli si do těstíčka přidejte dle svých chutí a tím jídlo povýšíte na zcela jinou úroveň.
Popularitu si kuřecí nugetky ve světě získaly právě díky fastfoodům a dnes najdete nespočet variant. Některé se připravují smažením, jiné pečením nebo fritováním. My si je klasicky usmažíme!
Recept na kuřecí nugetky s chilli
Ingredience pro přípravu 4 porcí
- 4 kuřecí prsa
- olej na smažení
Těstíčko na nugetky:
- 3 vejce
- hladká mouka
- sůl a pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice
- kůra a šťáva z půlky citronu
- 2 lžičky kari
- libeček
- špetka cukru
- čerstvě namleté chilli
Postup přípravy pikantních nugetek
1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy a osolíme.
2. Všechny suroviny na těstíčko spolu dobře promícháme v míse.

Kuřecí rarášci v sýrovém těstíčku s bylinkami
3. Maso obalíme v těstíčku a usmažíme na oleji dozlatova.
4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Historie kuřecích nugetek
Věřili by jste tomu, že kuřecí nugetky mají přesný rok jejich vzniku? V roce 1963 je vynalezl profesor Robert C. Baker. Toho roku experimentoval s různými způsoby obalování a smažení drůbežího masa. Měl naprosto jasný cíl – vytvořit praktické a chutné jídlo, jehož konzumace by byla snadná kdekoliv. Co myslíte, povedlo se?

Smažená cuketa v těstíčku, jak ji možná neznáte
Foto a recept: Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI