5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Máte rádi tradiční recept, podávaný v každé Ikea restauraci? Ano jsou to švédské kuličky. My jsme si je ale udělali s bramborovou kaší a zapekli. Uvařte si hovězí masové kuličky s bramborovou kaší a vneste do vašeho domova atmosféru skandinávského stolování. Večeře pro celou rodinu, která vzhledem ke svému původu má za úkol zahřát vaše chuťové buňky.

Kombinace hovězího mletého masa, jemně zapečené bramborové kaše a rozpečené mozzarelly vytváří chutnou a vydatnou večeři pro náročné strávníky. Recept je ideální pro ty, kteří hledají jednoduché, zato výtečné jídlo plné nepopiratelného švédského šarmu. Bude stačit pár ingrediencí a několik málo snadných kroků a máte hotovo.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na skandinávské zapečené kuličky s bramborovou kaší.

Recept na masové kuličky se zapečenou bramborovou kaší

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 40 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 4 porce
Uvaříme si skandinávskou specialitu s hovězími kuličkami a kaší.

Potřebné vybavení

  • 1 Zapékací mísa
  • 1 Pánev na usmažení masových kuliček
  • 1 Hrnec na uvaření brambor

Suroviny

Ingredience na masové kuličky

  • 500 – 600 g Mletého hovězího masa
  • 1/2 ks Velké cibule
  • 3 lžíce Strouhanky
  • Sůl, černý pepř
  • Hladkolistá petržel
  • Pažitka
  • Olej

Ingredience na bramborovou kaši

  • 5 ks Brambor
  • 200 ml Mléka
  • 1 lžíce Margarínu nebo másla
  • Sýr mozzarella (dle chuti)
  • Rajčatová omáčka

Postup 

Příprava masových koulí

  • V míse si smícháme všechny ingredience na masové kuličky.
  • Dochutíme dle naší chuti.
  • Ze směsi vytvoříme kuličky.
  • Na pánvi si rozpálíme olej a kuličky usmažíme.
  • Po vyjmutí necháme na papírové utěrce odkapat přebytečný olej.

Příprava bramborové kaše

  • Uvaříme si všechny brambory v mírně osolené vodě.
  • Brambory rozmixujeme s máslem a mlékem. Dochutíme solí a pepřem.

Zapečení

  • Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Do zapékací mísy navrstvíme bramborovou kaši a uhladíme.
  • Na kaši vyskládáme masové kuličky, rajčatovou omáčku a navrch mozzarellu.
  • Pečeme do mírného zhnědnutí.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Švédská
Klíčové slovo: bramborová kaše, masové kuličky, mleté maso


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest